Градоначелник посетио рвачке репрезентативце на припремама пред Европско првенство: нека се у Загребу понови Београд

Када је, уочи Светског шампионата у рвању, септембра прошле године, градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио наше репрезентативце током припрема у Зрењанину, нико није могао претпоставити да су се на струњачама у Дому борилачких спортова "ковале" четири златне медаље. Овај незапамћен успех у иначе трофејном рвачком спорту још једном је потврдио да у Зрењанину постоје оптимални услови за припреме и да Рвачки клуб "Пролетер", у сарадњи с Градом Зрењанином и националним савезом, може репрезентативцима да обезбеди све што је неопходно да на највећа европска и светска такмичења оду потпуно спремни. 
 
 
 
Сада су рвачи Србије поново завршне припреме обавили у Зрењанину и у среду их очекује пут за Загреб, где ће учествовати на Европском сениорском првенству у грчко-римском стилу, које траје до 23. априла. Међу девет репрезентативаца, четворица долазе управо из "Пролетера" - Виктор Немеш, Борис Петрушић, Михаил Каџаја и нови члан клуба, Георги Тибилов, а уз њих је и члан стручног штаба, тренер Војислав Трајковић.
 
Српску рвачку експедицију посетио је данас градоначелник Зрењанина, с истим жељама и очекивањима као пред Светско првенство у Београду. Пожелео је нашим репрезентативцима успех на првенству Европе и подсетио да су четири светска злата "искована" у нашем граду, матичној кући рвача "Пролетера". Заједно с градоначелником, у посети су били и генерална секкретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић и директор "Спортских објеката" Данијел Шебез. Овога пута сви присутни сложили су се у једном, када је у питању континентални шампионат: "Нека се у Загребу понови Београд".
 
 
Градоначелник Салапура истиче подршку Града Зрењанина и сарадњу не само са националним рвачким савезом, на чијем је челу Зрењанинац Жељко Трајковић, већ и са светском асоцијацијом, коју предводи наш сународник Ненад Лаловић.
"Рвање је најтрофејнији спорт у нашем граду, "Пролетер" је клуб са највише освојених титула државног првака и све то, уз дугу традицију, одличну организацију клуба и интересовање за тренинге, који су, иначе, бесплатни за сваког, гарантује да ће Зрењанин и даље остати рвачки центар Србије и право место за окупљање наших најбољих рвача пред сва највећа такмичења", рекао је овим поводом градоначелник Зрењанина. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6978/POSETA_RVACKOJ_REPREZENTACIJI_2023_0.jpg