Градоначелник присуствовао отварању мото сезоне – важно је подићи свест људи о безбедности мотоциклиста у нашем граду

Градоначелник Симо Салапура присуствовао је регионалном отварању мото сезоне одржаном на главном градском тргу и разговарао са зрењанинским мотоциклистима који су и ове године показали хуманост. 

 

 

Мотоциклисти су градоначелника упознали са хуманитарним активностима које реализују, а договорено је и да се, будући да су управо мотоциклисти најугроженија категорија учесника у саобраћају, уз подршку градоначелника, који је указао на важност подизања свести осталих возача на безбедности мотоцилкиста, Града Зрењанина, односно, Савета за безбедност саобраћаја града Зрењанина ускоро организује заједничка акција која би за циљ имала повећање њихове безбедности.

 

 

Председник Мото клуба „Петроврград“ Иван Попов  казао је и да су данашњим отварањем мото сезоне желели да осталим учесницима у саобраћају укажу да су мотористи поново на путевима и да обрате пажњу на њихову безбедност.

 


Рекао је и да се отварање мото сезоне сада већ традиционално одржава са акцијом „Мото зека“ у којој ове године учествује петнаестак клубова из нашег града и околине, као и пријатељи из Сурчина, Старе пазове и других градова, а да су ове године у Зрењанин стигли и гости из Словеније.        

 

 

Иначе, зрењанински мотоциклисти, чланови мото клубова „Петровград“, „Панонски вукови“ и „Road Flyersс“ већ тринаести пут организују хуманитарну акцију „Мото зеке“, којој се одазивају и чланови других клубова из околине, и дарују поклоне деци из „Алтернативе“, а ове године, део новца издвојили су и за новоосновано удружење за помоћ особама са аутизмом средњобанатског округа  „Плави круг“.

 

 

Један од координатора и творац акције „Мото зека“ Миша Хромчик рекао је да је намера да обрадују децу поводом ускршњих празника. Како је навео, 20.000 динара определили су за удружење „Плави круг“ и припремили издашне пакетиће за своје другаре из „Алтернативе“ и донирали 20.000 динара том центру за куповину прибора и учила која деца користе током боравка.

 

 

Чланице удружења „Плави круг“ Сунчица Марић и Лана Васић казале су да им помоћ много значи и да ће им дати „ветар у леђа“.      
Након даривања поклона деци из „Алтернативе“ директорка центра „Мост“ Невена Монтресор захваливши мотоциклистима изјавила је да су „Мото зеке“ и Мото Деда мраз“ љубав која траје већ тринаест година.

 


- Нас мотоциклисти обрадују за Нову годину и Ускрс, а наша деца их много воле и знају их од када су били мали. Њихова пажња деци много значи, нама много значи и ми се изнова и изнова радујемо – казала је Монтресор. 

  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6972/MOTO_SEZONA_00.jpg