Градоначелник са сарадницима обишао радове на доградњи постројења за пијаћу воду

Градоначелник Симо Салапура, са својим сарадницима, посетио је данас Фабрику воде и том приликом, заједно са  Валидом Мадваром потпредседником компаније “Метито” из Уједнињених Арапских Емирата, Браниславом Зецом директором европског огранка команије и представницима јавних предузећа, обишао радове на доградњи постројења за пијаћу воду. 

 

 

Током састанка који је затим одржан, речено је да сада више не постоји ниједна препрека за радове на реконструкцији постројења за пречишћавање воде за пиће у Зрењанину и да је овај тренутак важан и за реализацију уговора који је потписан у Влади Србије, између Компаније Метито и Града Зрењанина. 

 

 

- Сви ми који смо укључени у реализацију овог пројекта са посебном пажњом смо пратили досадашње потезе инвеститора. Компанија Метито је веровала у оно што је најавила и сво ово време су радили и припремали се за тренутак када стигне позитивно решење о грађевинској дозволи. Елементи који служе за предтретман сирове воде су конструисани и израђени у Шпанији, а градња резервоара за воду од специјалне пластике је поверена домаћој компанији "Крушик пластика" из Осечине – рекао је градоначелник.

 

 

 

Како је на грађевинској табли постављеној на улазу у фабрику наведено, радови су започети 26. априла, а рок за завршетак је септембар ове године.  


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6989/FABRIKA_VODE_2023_00.jpg