“Промени правила. Преузми контролу!”: отворена Digitalk конференција, Зрењанин поново IT центар Србије

У конференцијској сали хотела "Војводина" у Зрењанину јуче је свечано отворена Digitalk конференција, еминентан скуп IT заједнице, који обележава деценију од премијерног одржавања у нашем граду, 2013. године. Под слоганом “Промени правила. Преузми контролу!”, конференција ће током три дана окупити 35 предавача и 700 учесника, на 20 предавања, два панела и пет студија случаја, а ове године уврштена је и у програм манифестација од значаја за град Зрењанин о чему је говорио организатор Владимир Ковач
"Навршава се десет година од како смо почели авантуру великих IT конференција у Зрењанину. Било је током њих и успона и падова, ствари које су утицале и на цео свет, али нисмо дозволили да то утиче на нас, да одустанемо од било чега, напротив, ова пуна сала данас, ова сцена коју видите, говори у прилог томе да желимо да дајемо још више, пре свега вама, као публици, младим људима који долазите овде по знање и инспирацију", обратио се учесницима конференције Ковач, изразивши велику захвалност локалној самоуправи и градоначелнику Салапури, који га је позвао на разговор почетком 2021. године и умногоме усмерио даљу причу о бренду "Digitalk".
 
 
 
 
"Од тог момента, наша комуникација и сарадња довела је до тога да данас заиста имамо велику подршку, однедавно крунисану и одлуком да је ова манифестација добила статус да је од посебног значаја за град Зрењанин, што је мени лично и целом тиму важна сатисфакција за све што смо радили, али и подстрек да радимо више, јаче и боље, да сваке године померамо границе", истакао је Владимир Ковач
 
 
 
 
Захваљујући се на овим речима, као и на идеји, стрпљењу и досадашњој сарадњи, градоначелник је поручио организаторима да нам је свима потребно да размишљамо "изван оквира, да скупимо више храбрости, закорачимо у непознато, учинимо неку промену и померимо ствари напред".
"Ви сте ту, Владимир је ту, верујем да смо то учинили, да то чините сваког дана и да ће тако бити и у будућности. Нама је то потребно, та енергија младости, верујем да сте ви покретачи неких ствари које су неопходне и нашем граду и нашој земљи. Дигитална ера, невероватна динамика промена, технолошки развој, али и неограничени ресурси, попут памети, енергије, маште, дакле, када све то спојимо добијамо добру причу за све. Тако је и настала идеја да манифестацију прогласимо значајном за град, радују ме и подаци о повећаном броју панелиста и учесника за 20 одсто и то у потпуности оправдава нашу одлуку. Желимо да промовишемо Зрењанин и као град конгресног туризма, ових дана он то и јесте, а у наредном периоду радићемо заједно на томе да буде још видљивији на тој мапи", казао је учесницима  конференције градоначелник Симо Салапура и изразио посебну жељу:
"Када  будете радили на неким пројектима, неким новим идејама, да кажете - ова идеја ми се родила на конференцији у Зрењанину. Хвала вам и уживајте у нашем граду", речи су првог човека Зрењанина на свечаном отварању Digitalk конференције. 
 
 
 
 
Поздравну реч упутио је и суорганизатор и један од оснивача конференције Иван Минић, а церемонији у пуној конференцијској сали хотела "Војводина" присуствовао је и члан Градског већа града Зрењанина Саша Кандић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6982/DIGITALK_2023_0.jpg