У Медицинској школи отворено Републичко такмичење из здравствене неге – учествују ученици 24 медицинске школе

Још једно републичко такмичење одржава се у нашем граду, овај пут у организацији Удружења медицинских школа, у Медицинској школи од 28. до 29. априла, Републичко такмичење из здравствене неге. 

 

 

Такмичење је данас свечано отворио Саша Сантовац у присуству помоћнице градоначелника Марије Дамјановић и члана Градског већа Славише Влачића, а посету школи искористили су и за обилазак кабинета опремљеног захваљујући Граду и зрењанинскoj болници, који је, по речима директорице школе много значио, посебно у време пандемије Корона вирусом.

 

 

Сантовац је обраћајући се ученицима и њиховим професорима указао да је ово такмичење уједно и промоција смера и образовања, али  нашег града и пожелео им успех и да у нашем граду стекну нова пријатељства и да понесу лепе успомене.

 

 

Директорка Медицинске школе Сања Кукољ казала је да су такмичењу под покровитељством Министарства просвете и Удружења медицинских школа Републике Србије приступиле 24 медицинске школе из: Београда(три школе), Новог Сада, Панчева, Сремске Митровице, Шапца, Лознице, Смедерева, Смедеревске Паланке, Крагујевца, Крушевца, Краљева, Ужица, Чачка, Ваљева, Врања, Прокупља, Ћуприје, Зајечара, Новог Пазара, Косовске Митровице, Бујановца, Великог Ропотова. 

 

 

Такмичење се одвија уз учешће 72 ученика, 24 ментора, 24 судије и 4 супервизора, као и директора и организатора наставе гостујућих школа.
Првог такмичарског дана се вршиће се провера теоретског знања, а другог практичних вештина. 

 

 

Сања Кукољ је навела и да су кабинети у којима се одвија такмичење опремљени по свим стандардима струке, за шта су заслужни Град Зрењанин, као и управа зрењанинске опште болнице "Др Ђорђе Јоановић", на чему им је неизмерно захвална.
Директорка школе упутила је захвалност Граду и градоначелнику Сими Салапури и његовим сарадницима на свесрдној помоћи око организације 9. Републичког такмичења из Здравствене неге.

 

 

Да подсетимо, у Пољопривредној школи средином марта одржано је Републичко такмичење ученика из области пољопривреде и хортикултуре, а у организацији Удружења средњих школа подручја рада пољопривреда, производња и прерада хране.

 


Почетком јула биће организовано републичко такмичење „Мале олимпијске игре“ за ученике и ученице од првог до трећег разреда основне школе, а циљ свих тих такмичења и смотри јесте афирмација образовно-васпитног рада, постигнућа ученика и подизање квалитета образовања.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6992/IMG_20230428_161005.jpg