Завршени радови на репарацији водоторња у Орловату - у току наредне недеље поново у функцији

Наношењем заштитног слоја на стубу водоторња у четвртак су, пре предвиђеног рока, завршени радови на комплетној репарацији водоторња у Орловату. Након сушења фарбе у самом водоторњу створиће се услови да у току наредне недеље водоторањ буде напуњен и враћен у функцију.

 

 

ЈКП „Водовод и канализација“ Зрењанин врши редовно одржавање изворишта и припадајуће водоводне инфраструктуре у свим насељеним местима, што обухвата одржавање електро-машинске опреме, хлоринатора, репарацију постојећих бунара, испирање водоводне мреже, санацију кварова на мрежи, а по потреби врши се и бушење нових бунара, као и репарација водоторњева.
Прошле године нови бунари су избушени на изворишту у пет насељених места, међу којима је и Орловат, у којем је 20. априла ЈКП „Водовод и канализација“ Зрењанин започело радове и на комплетној репарацији постојећег водоторња.
Водоторањ у Орловату изграђен је 2004. године, висок је 30,8 метара и запремине 200 метара кубних.

 

 

Иако је планирано да радови трају 15 радних дана, наношењем заштитног слоја на стубу водоторња за шта су ангажовани професионални алпинисти, у четвртак 27. априла завршени су сви предвиђени радови на репарацији водоторња чија је вредност око 6 милиона динара.

У питању су били специфични унутрашњи и спољни радови на водоторњу, а који обухватају пескарење, фарбање и поправку термичке изолације водоторња, као и фарбање стуба водоторња антикорозивним премазом и поменутим завршним заштитним слојем.

 

 

Током трајања радова водоторањ је био искључен из система водоснабдевања, али није дошло до већих проблема у водоснабдевању, а они мањи су отклоњени интервенцијом екипа ЈКП "Водовод и канализација" Зрењанин.

Након што протекне потребно време за сушење фарбе у самом водоторњу, створиће се услови да исти у току наредне недеље буде напуњен и враћен у функцију, односно у систем водоснабдевања насељеног места Орловат.
Бушење новог бунара и комплетна репарација водоторња у Орловату додатно ће повећати стабилност и квалитет водоснабдевања у овом насељеном месту.

Извор: ЈКП „Водовод и канализација“ Зрењанин
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6993/VODOTORANJ_U_ORLOVATU_00.jpg