Зрењанин наредне недеље позоришна престоница Војводине - 72. Фестивал професионалних позоришта Војводине биће одржан у Народном позоришту "Тоша Јовановић" од 18. до 25. априла

Заменик градоначелника Саша Сантовац обратио се на конференцији за новинаре организованој у Народном позоришту „Тоша Јовановић“ поводом предстојећег 72. Фестивала професионалних позоришта Војводине који ће се у нашем граду одржати од 18. до 25. априла. 

 


Том приликом потписан је и уговор о донаторству између Позоришта и Компаније „Гомекс“ која је и ове године пружила подршку у организовању тог најстаријег позоришног фестивала у нашој земљи и региону. 
Заменик Сантовац је изразио захвалност запосленима у Народном позоришту јер сваке године доказују да су изузетно добри домаћини.

 


- Већи број одржаних фестивала организовано је баш у Зрењанину, сада пети пут заредом, а сећамо се времена пандемије када смо имали фестивал без публике и слободно могу рећи да је наш град традиционално домаћин фестивала. Град Зрењанин је увек ту да помогне, али оно што исто тако морам да истакнем јесте велика захвалност компанији „Гомеx“ која препознаје овај фестивал и која је традиционално са нама и помаже култури и културним дешавањима – рекао је Сантовац и указао да један град град чине и култура, спорт, као и сва дешавања која га прате.

- Град Зрењанин и у том сегменту показује све оне одлике које би један град требало да има – додао је он и позвао зрењанинску публику да дође на фестивал и погледа квалитетне представе војвођанских позоришта.

 

 

Драган Ранисављевић у име компаније „Гомекс“ рекао је да  је култура нешто кроз шта се огледамо, и као средина, и као држава, и као људи. 

- Замислите каква би била ова средина, и ми сами, и да ли бисмо били уопште испуњени и своји, да немамо позориште као један од најзначајнијих знакова овога града, јер ова зграда је већ 185 година један од заштитних знакова Зрењанина. Ако можемо на неки леп начин да представимо нашу средину и наш град, онда је то управо кроз ово позориште – рекао је он и подсетио да та компанија подржава позориште и све вредне људе у њему већ 13 година, колико су генерални спонзор.
- Просто је тешко замислити да „Гомекс“, као једна од највећих компанија града, не подржи нешто што је препознатљиви знак Зрењанина - рекао је Ранисављевић.

 


Говорећи о селекцији и програму фестивала Ивана Кукољ Соларов, помоћница директора НП „Тоша Јовановић“ казала је да се та манифестација ове године у Зрењанину одржава 26. пут и да ће наше позориште практично бити позоришна престоница Војводине.
Навела је да ће Зрењанинци имати прилику да виде најбоље позоришне представе из Војводине из конкуренције за одрасле и децу, а по оцени селекторке Александре Глувацки и да ће осим такмичарских представа бити одржан и пратећи програм.


 

 

Програм фестивала доступан је на сајту позоришта - https://www.tosajovanovic.org.rs/

 

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6974/fppv_72.jpg