Несвакидашњи спортски догађај у Зрењанину: друго коло Стронгмен лиге шампиона за 2023. годину окупило тринаест најјачих људи планете

Иако је, као град спортова, Зрењанин до сада имао прилику да угости такмичаре и екипе у бројним спортовима и у низу различитих такмичења, данашње спортско надметање може се заиста назвати несвакидашњим. Наш град био је, по први пут, домаћин једног од турнира Стронгмен лиге шампиона, специфичног надметања најјачих људи на планети и демонстрирања до којих граница снаге досежу људске могућности. Зрењанину је припала част да ове године буде једна од 13 светских дестинација на којима ће се ови јединствени "снагатори" такмичити у 2023. години, а у нашем граду одржано је друго коло овогодишње лиге, након што је караван  Стронгмен лиге шампиона стигао из Финске. 
 
 
 
 
Тринаест такмичара, из исто толико држава, привукло је на платоу испред "Кристалне дворане" и велик број гледалаца, а све их је поздравио и прогласио надметање отвореним градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Подсетио је на титулу "Европског града спорта" коју је Зрењанин понео 2021. године.
"Налазимо се на нашем спортском комплексу, ту је Градски стадион који се реновира, у парку који је такође у реконструкцији, овде је и најстарија спортска хала на Балкану, "Звонимир Звонко Вујин", а сада са платоа испред "Кристалне дворане" у свет поново шаљемо лепу спортску слику . Слали смо је раније са различитих спортских догађаја, али данас смо на светској мапи Стронгмен лиге шампиона, међу тринаест земаља, одлична организација догађаја, нешто сасвим ново у нашем граду. Захваљујем се организаторима, свима који су пружили подршку, а посебно зрењанинској публици која добро зна шта је  спорт. Свим такмичарима и гостима желим искрену добродошлицу у Зрењанин", поручио је градоначелник Салапура. 
 
 
 
 
Зрењанинској публици представили су се Келвин де Рујтер из Холандије, Ервин Тутс (Естонија), Петер Јухас (Мађарска), Еванс Нана (Белгија), Фатих Караца (Турска), Ендрју Блек (Шкотска), Гевин Билтон (Енглеска), Андреа Инверници (Италија), Џонатан Котон (САД), Дамир Строил (Босна и Херцеговина), Јарко Метала (Финска), Христо Мусков (Бугарска) и једини такмичар из Србије, Немања Немо Тасић. Уз представљање сваког од такмичара, отварање је увеличано наступом Плесног клуба "Фри денс" из Зрењанина. 
 
 
 
Прва дисциплина, у којој су задивили све присутне, била је вуча камиона тежине 15 тона на дужину од 20 метара. Камион је био "Дијамантов", компаније која је, уз Град Зрењанин, била главни спонзор овог кола Стронгмен лиге шампиона. Уследило је ношење два кофера од по 140 кг тежине, а такмичење се одвијало и кроз Викинг прес (подизање буради од 150 килограма), Херкулесов хват (распеће два џипа) и Јоко ношење с девојкама у пару, тежине 400 килограма. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7019/Strongman_liga_0.jpg