Путари у неколико зрењанинских улица - почела реализација уговора о јавно-приватном партнерству

С првим мајским данима отворена је и сезона путарских радова у нашем граду, а тренутно су радне екипе ангажоване у неколико улица на територији месних заједница “Мала Америка”, “Берберско-болница”, “Сава Ковачевић” и “Мужља”. Ступио је на снагу уговор о јавно-приватном партнерству, без елемената концесије, за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре између Града Зрењанина и носиоца заједничке понуде, путарског предузећа “Baumeister” Београд, са члановима понуде, предузећима “Сремпут” Рума и “Војводина-Бачкапут” Нови Сад. Ови радови представљају почетак реализације уговорних обавеза. 
 
 
 
Према одредбама уговора, радови на путној инфраструктури обухватиће редовно и ургентно одржавање путева и улица, рехабилитацију, изградњу и реконструкцију, уз планирање, пројектовање и израду техничке документације. У року од само две до три сезоне реализоваће се инвестициони радови на саобраћајној инфраструктури који би се, у садашњим условима финансирања, изводили у знатно дужем временском периоду.
 
 
 
Радови, започети у четвртак, спадају у област редовног одржавања, санације оштећења и крпљења ударних рупа, а почели су од територија четири градске месне заједнице. На терену су две радне екипе, и то у улицама Мајора Гавриловића, Болничка, Прилепски ред (МЗ “Берберско-болница”), Барска (МЗ “Сава Ковачевић”), Хуњади Јаноша (МЗ “Мужља”) и Гундулићева (МЗ “Мала Америка”). Током радова може доћи до успоравања или краћег обустављања саобраћаја у тим улицама, па учесници у саобраћају треба да обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију и присуство механизације и радника на терену.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6998/KRPLJENJE_ASFALT_0.jpg