Завршни радови на санацији крова зграде ОШ “Јован Дучић” у Клеку: град обезбедио средства, ђаци крећу у школу редовно 

Невреме које је задесило град и околину 13. јула највећу штету проузроковало је у Клеку, где је одлетео део лименог кровног покривача и дрвене конструкције са зграде Основне школе “Јован Дучић”. Спроведена је хитна санација, за коју су издвојена средства Града Зрењанина, и радови се приводе крају. 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је и посетио Клек након невремена и тада најавио хитну санацију крова школе, изразио је задовољство што су у току завршни радови и што ће штета бити брзо санирана. 
“Почетак нове школске године дочекујемо спремни у свим школама на територији града Зрењанина, па и у Клеку, где је невреме начинило озбиљну штету. Реаговали смо правовремено, радови су у завршној фази и неће утицати на редован почетак школске године. Посебно нас радује чињеница да ће сутра у клупе сести више првака него претходне школске године”, казао је градоначелник Салапура.  
 
 
Директорка школе Ранка Жужа каже да радови неће ометати почетак школске године и да 151 ученика и ученица у Клеку, међу којима је и 23 првака, сутра редовно крећу у школу.
“Радови се одвијају по плану, завршено је постављање нових олука и дрвене конструкције и преостало је још само да се на монтирају нови лимови, што очекујемо да се обави већ данас. С радошћу ћемо сутра дочекати наше ученике, али и предшколце који такође користе школску зграду”, каже директорка Жужа. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7148/Skola_Klek_radovi_0.jpg