“Дани Српске у Србији” и у Зрењанину: концерт етно-групе “Траг”, у петак, 22. септембра

Манифестација “Дани Српске у Србији“, коју организује Представништво Републике Српске у Србији, ове године одржава се једанаести пут, а календарски обележава десетогодишњи јубилеј, с обзиром да је први пут одржана 2013. године. Отварање манифестације је 20. септембра у Београду, а затварање 26. септембра у Нишу. 
 
Покренута је с идејом да се Србији и њеним грађанима на увек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали. У циљу промоције Републике Српске сваке године се организује вишедневна манифестација која кроз различите програмске активности подстиче размену културних остварења и културне баштине, представља природне лепоте, туристичка места и руте, угоститељство, кулинарство и вино, презентује инвестиционе могућности, и као најбитније учвршћује везу између српског народа са обе стране Дрине.
 
 
Ове године “Дани Српске у Србији“ организују се у једанаест градова и општина широм Србије, међу којима је, већ традиционално, и Зрењанин. Поред пријема за делегацију Представништва Републике Српске у Србији, биће одржан и концерт етно-групе “Траг”, у петак, 22. септембра, у Културном центру Зрењанина, с почетком у 20 часова. 
 
Група “Траг” је вокално-инструментални састав из Републике Српске, који негује традиционалну музику Балкана. На репертоару групе налазе се песме из Републике Српске (БиХ), Србије, Црне Горе, Македоније и Бугарске, те циганска музика. Група је основана 2003. године и чини је десет чланова: четири женска вокала и шест инструменталиста. Извођење песама је на традиционалним, класичним и електронским инструментима.
 
Град Зрењанин упућује позив суграђанима да у петак увече поздраве пријатеље из Републике Српске и присуствују овом концерту, на који је улаз слободан. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7173/Dani_Srpske_2023_0.jpg