Градоначелник посетио Банатски Деспотовац: реализовано неколико инвестиција које доприносе опстанку села 

Четрнаеста одредница другог циклуса радне активности градоначелника “Да нам села буду ближа” данас је био Банатски Деспотовац. Са својим сарадницима, градоначелник Симо Салапура одржао је састанак у просторијама месне заједнице, обишао недавно асфалтирану Улицу Саве Ковачевића и посетио супружнике Малушић, који су у браку пуних 66 година.  
 
 
 
 
Банатски Деспотовац суочава се са сличним проблемима као и већина насељених места ван тзв. “првог прстена” око града. Ипак, у односу на претходну посету градоначелника у истој акцији, пре годину дана, реализовано је више важних пројеката за село - асфалтирана је Улица Саве Ковачевића, изграђена је еко-чесма у центру села, побољшано водоснабдевање, реновиран је ловачки дом, уређен спортски центар, завршавају се радови на храму Светог деспота Стефана Лазаревића. Проблеми чије решавање предстоји тичу се санације дела школске зграде и сале, а представници месне заједнице изразили су жељу и за завршетком изградње тротоара у центру. 
 
 
 
 
Градоначелник је рекао да је најзначајнија инвестиција у протеклом периоду била асфалтирање Улице Саве Ковачевића.
“Урађена је у дужини од 880 метара и оно што смо обећали то и радимо. Наш циљ јесте да у три године свака месна заједница на територији Града Зрењанина добије бар једну нову или рехабилитовану улицу, а тај трогодишњи период обухвата претходну, ову и наредну годину. Значајна улагања имали смо у ловачки дом, као организацију која овде функционише и окупља људе из села, а разговарали смо и о могућностима да обезбедимо средства и за школу и фискултурну салу, без обзира што школу похађа укупно мање од 50 ђака. Не правимо разлику између села и града и управо то је и циљ акције “Да нам села буду ближа”, да подржимо развој и села и града”, казао је градоначелник. 
 
Као неку активност која се на ово надовезује, он је истакао и посету супружницима Малушић, Десимиру и Милеви, који имају по 88 година, а пуних 66 година су у браку.
“Деда Деско и бака Милева рођени су 1935. године, живе у овом селу и воле га, знају шта се дешава и у селу, али су и веома информисани о томе шта се дешава у граду. Њихова ведрина, енергија, леп и топао дочек све су нас инспирисали и верујем и да ово село може да живи и да је Зрењанин на правом путу”, поручио је градоначелник Салапура.      
 
 
 
 
Председник Савета месне заједнице Банатски Деспотовац Крстан Митровић истиче добру сарадњу с локалном самоуправом и акцију “Да нам села буду ближа” као могућност, како је рекао, “да нас неко чује и саслуша”.
“Задовољни смо оним што је урађено у селу у претходном периоду, посебно асфалтирањем Улице Саве Ковачевића, као делу пута ка суседном месту Сутјеска. Сада је то одличан пут, који нисмо имали, пуно нам значи и еко-чесма. Имамо потребу да амбуланта ради нешто дуже, да завршимо тротоаре, капелу на гробљу, уклонимо из центра стабла склона паду и то су нам неки приоритети”, истакао је Митровић.     

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7181/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2023_BANATSKI_DESPOTOVAC_0.jpg