Градоначелник Салапура у посети зрењанинској "Екоградњи" – у плану реализација нових пројеката и повећање броја запослених  

У наставку обиласка домаћих и страних предузећа која послују на територији нашег града, градоначелник Симо Салапура, са својим сарадницима, посетио је данас предузеће „Екоградња“ и том приликом разговарао са надлежнима у том зрењанинском предузећу.
 
После обиласка фабрике бетона, лабораторије за испитивање бетона и асфалтне базе у близини индустријске зоне “Југоисток“, где је смештена и централа тог предузећа, градоначелник је изразио задовољство што „Екоградња“, као највеће производно предузеће у нашем граду, остварује одличне пословне резултате који се огледају кроз велики број запослених радника, али и кроз планове за отварање нових радних места. 
 
 
 

-  Ова компанија  је највећи домаћи инвеститор на територији града Зрењанина када је у питању грађевинарство, преко три стотине запослених, традиција дуга више од две деценије и од самих почетака до данас више пута повећавала је производне капацитете, проширивала је врсте делатности и повећавала број запослених. Предузеће послује на четири локације у нашем граду, а оно што је веома битно јесте да се очекује још једна инвестиција у склопу овог комплекса вредна чак 3 милиона евра којом ће „Екоградња“ унапредити своју производњу  - рекао је градоначелник Салапура. 
 
Оценио је да је реч о компанији познатој по нискоградњи, високоградњи и хидроградњи и изразио задовољство што таква успешна фирма послује у нашем граду.
- Морамо рећи да су и остале локалне зрењанинске компаније имале веома велике бенефите кад је у питању изградња комплекса компаније “Линглонг,” конкретно „Екоградња“ је остварила изузетну сарадњу са том кинеском компанијом и то се наравно огледа у проширењу делатности и капацитета који су данас на комплексу компаније итекако видљиви – додао је он.
 
 
 
 
Технички директор „Екоградње“ Слободан Милин истакао је да је реч о породичној фирми која се дуги низ година бави грађевинарством, производњом грађевинског материјала од песка, фракција за бетоне и асфалт, до транспортног бетона, а да се баве и производњом асфалта и бетонске галантерије.
- Тренутно је три стотине стално запослених радника, њих двадесет је техничких лица - инжењера, а послујемо на територији од око сто километара у Зрењанину и околини, док у окружењу реализујемо и веће пројекте – казао је Милин. 
 
Навео је и да је у плану изградња новог производног погона, у ком ће се производити префабриковани бетонски елементи за индустријске хале и мостове.
- Намера нам је и да реализујемо градњу стамбено-пословног комплекса у насељу “Багљаш”, у близини тржног центра БИГ, а сви ти нови послови створиће могућност за запошљавање још најмање сто нових радника – рекао је Милин.
 
 
 
 
Томислав Милин, оснивач и генерални директор фирме, указао је и на део комплекса тог предузећа где се ради рециклажа грађевинског отпада. Како је објаснио, на том месту допрема се сав грађевински отпад (асфалт, бетон, цигла, арматура и слично) који би раније био отпреман на неку од дивљих депонија у граду и посебним машинама дробилицама рециклира за поновну употребу, што поред економског има и значај и на пољу екологије.    
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7155/Ekogradnja_poseta_0.jpg