Градоначелник у посети Елемиру: приоритет завршетак канализације, значајна улагања у школу, разговор о новим пројектима

Годину дана од претходне посете у оквиру првог циклуса активности “Да нам села буду ближа”, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, данас је поново посетио Елемир. Након састанка с представницима месне заједнице, градоначелник је обишао градилиште канализационе мреже у Улици Жарка Зрењанина, а потом и занатлију из тог села, аутомеханичара Далибора Баждара.
  
 
 

Након посете Елемиру, градоначелник је истакао да су пред њим и његовим сарадницима нови задаци, нови циљеви, нове молбе и захтеви мештана, као и Савета месне заједнице, да би се унапредио живот у Елемиру.
”У претходном периоду завршили смо фазу градње канализације, уговорену претходним уговором вредним 17 милиона динара, без ПДВ –а. На снази је нови уговор који се реализује, данас смо обишли градилиште где су радови у току, такође у вредности 17 милиона динара. Од укупно предвиђена 32 километра канализационе мреже у Елемиру, до сада је завршено 23 километра, а пројектована вредност радова до коначног завршетка је око 160 милиона. Ми ћемо се потрудити, уз средства града и самодоприноса, као и виших нивоа власти да изнађемо тај новац и да завршимо овај важан пројекат за Елемир”, казао је градоначелник. 
 
 
 
 
Када је у питању школа, како је истакао, доста средстава је уложено кроз мере енергетске ефикасности, замењена је столарија, урађена енергетски ефикасна расвета, а оно што се очекује у наредном периоду јесте санација санитарних чворова.
”Такође, добијена је дозвола и у току је јавна набавка за изградњу атарског пута у овом селу, укупне дужине преко 2 километра. Средства су обезбеђена од Покрајинског секретаријата за пољопривреду и инвестициона вредност ових радова је близу 30 милиона динара. Све су то неке инвестиције потребне мештанима, захваљујући којима које ће Елемир бити још боље место”, поручио је градоначелник Салапура. 
 
 
 
 
Добру сарадњу с локалном самоуправом истиче и председник Савета МЗ Елемир Милан Поучки, који каже да састанци, попут данашњег, дају резултате и да је у периоду између две посете градоначелника доста тога решено и отклоњено.
“Без обзира да ли су у питању неке капиталне инвестиције или решавање малих проблема, имамо подршку града и данас смо разговарали, између осталог, о изградњи канализационе мреже, функционисању јавне расвете, предшколској установи при школи, одржавању објеката у селу и дефинисали смо неке даље кораке у решавању ове проблематике. Сарадња с градом и јавним предузећима заиста је одлична, брзо нам излазе у сусрет када је потребно и за то имамо само речи хвале”, казао је Поучки. 
 
 
 
 
Аутомеханичар Далибор Баждар пример је занатлије који се у Елемир доселио по избијању рата у Хрватској, отворио радионицу и успешно се бави послом не толико типичним по сеоску средину. Упознао је градоначелника с радним простором и обимом посла, најављујући и ширење капацитета. 
“Уз пружање стандардних аутомеханичарским услугама, у последње време бавим се и аутоелектроником, сарађујем у томе и са колегама. Имамо посла и тржиште, муштерије нам долазе из самог села, околних места Тараша и Меленаца, као и из града, одржавам и возила из појединих фирми и они такође редовно долазе”, истиче Баждар.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7166/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2023_ELEMIR_0.jpg