Пријем за ватрогасце-спасиоце из Зрењанина, учеснике у међународној мисији пружања помоћи и гашења пожара у Грчкој

Република Србија, преко Министарства унутрашњих послова - Сектора за ванредне ситуације, упутила је током јула и августа своје ватрогасно-спасилачке јединице у Грчку, као помоћ у гашењу великих пожара у тој земљи. Помоћ је упућена, како је наведено, на основу договора председника Србије Александра Вучића и премијера Грчке Киријакоса Мицотакиса, по налогу министра Братислава Гашића.
 
У саставу јединице упућене у грчку регију Еврос, код места Александрополис, током августа, међу четрдесет ватрогасаца била су и два припадника Ватрогасно-спасилачког батаљона Зрењанин, за које је данас градоначелник Зрењанина Симо Салапура приредио пријем у свом кабинету. Пријему су присуствовали ватрогасци-спасиоци Огњен Дејановић и Гојко Шешлија, као и начелник Одељења за ванредне ситуације ПУ Зрењанин Горан Марјановић и командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Зрењанин Бранислав Милосављевић
 
 
 
Градоначелник Салапура рекао је да можемо бити поносни на наше суграђане, ватрогасце-спасиоце који су били у саставу јединице из Србије у подручју Грчке захваћеном пожаром.
“Заиста се ради о хуманом чину, иницираном из нашег града, али и читаве Србије, да се на овакав начин помогне пријатељском грчком народу и ја на томе честитам нашим момцима”, нагласио је. 
 
 
 
Ватрогасац-спасилац Гојко Шешлија истиче да су припадници јединице из Србије, у људству и возилима, помагали грчким колегама у гашењу пожара широм те грчке регије и истоименог националног парка. То су им, уједно, биле и прве акције гашења пожара ван наше земље.
“Нисмо до сада имали искуства у гашењу пожара тих размера, на тако великој површини. Учествовали смо у гашењу шумских пожара у Србији, али је сада све било другачије, од терена, ветрова, гашење је захтевало велике напоре, али смо успели да урадимо све што је било неопходно и наша помоћ је грчким ватрогасцима свакако значила и била добродошла”, каже Шешлија.
 
Пријем за припаднике ВСБ Зрењанин организован је у оквиру обележавања Дана Сектора за ванредне ситуације МУП Србије, као и одржавања Изборне скупштине Ватрогасног савеза Србије у Зрењанину, а уз градоначелника присуствовали су и његови сарадници - заменик Саша Сантовац, председник Скупштине града Чедомир Јањић и члан Градског већа Драган Ћапин, који је уједно и на функцији председника Ватрогасног савеза Србије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7168/PRIJEM_SKUPSTINA_VATROGASACA_2023_0.jpg