ГНБ "Жарко Зрењанин" добитник је Сведочанства о доброти Српског филантропског форума за реализацију манифестације "Песничка штафета"

Градска народна библиотека "Жарко Зрењанин" добитник је Сведочанства о доброти Српског филантропског форума за реализацију манифестације "Песничка штафета". Признање, које су у име зрењанинске библиотеке примиле Маја Качарић, руководилац Дечјег одељења  и Јелена Ђорђевић Перц, уредница културног програма, уручио је Веран Матић, извршни директор Српског филантропског форума.

 

 

На свечаној церемонији која је одржана у Дечјем културном центру у Београду, на Национални дан давања, Српски филантропски форум у сарадњи са Министарством просвете РС, доделио је Сведочанства о доброти ученицима, школама, као и истакнутим филантропима који негују и шире идеју доброте. Овогодишњим, 6. по реду Националним даном давања, званично је почела „Година доброте“ у којој ц́е бити препозната, истакнута и похваљена изузетна дела ученика и ученица који су се показали и доказали својом посвећеношћу неговању другарства, толеранције, бриге о ближњима и хуманости, а све у циљу усмеравања друштва на прави пут након трагичних догађаја у мају 2023. године.

 

 

Међу лауреатима Сведочанства о доброти, поред бројних ученика и школа које су се истакле својим хуманим делима, јесу и: Нина Нинковић, девојчица која је продавала крофне како би прикупила средства за лечење свог оца, кошаркаш Никола Миротић за помоћ у лечењу дечака, водитељка Тамара Грујић, наставник Борко Петровић и књижевник Љубивоје Ршумовић.
Поред истакнутих појединаца, признање је додељено и Елиxир Групи за подршку акцији помоћи Турској и Сирији, као и организацијама АДРА и Светионик.

 

Фотографија: Горан Срданов

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7224/biblioteka_svedocanstvo_o_dobroti_00.jpg