Још један трговински ланац стигао у Зрењанин - отворен маркет руског “Светофора”

Руски трговински ланац “Светофор”, основан 2009. године, а од 2020. године присутан и у Србији, отворио је у петак, 6. октобра, први малопродајни објекат у Зрењанину. Маркет на површини од 870 квадратних метара у Михајловачкој улици 32, у насељу “Граднулица”, симболичним пресецањем врпце отворили су заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и директор маркета Данијела Ђурић
 
 
 
 
Том приликом, заменик градоначелника истакао је да је долазак у Зрењанин још једног трговинског ланца нови показатељ да се град развија и да је атрактиван за инвестирање.
- Долазак трговинских ланаца показује и оно што неки можда не желе да виде, а што је очигледно - да је Зрењанин привлачан за долазак инвеститора, да представља атрактивно тржиште и да јесте град будућности. Као што унапређујемо наше индустријске зоне у којима се граде нови пословни капацитети, тако економију развијамо и кроз отварање нових трговинских објеката. Драго ми је што је и “Светофор” препознао Зрењанин као град у који треба да инвестира, и кроз опремање продајног објекта и кроз нова радна места за наше суграђане - казао је Сантовац и додао да су буџетски приходи остварени на основу пореза на зараде запослених у овом тренутку удвостручени и да у првих шест месеци ове године износе око 1,4 милијарди динара, што је пре само неколико година био износ који је бележен на годишњем нивоу.  
      
“Светофор” послује под слоганом “Продавница ниских цена”, а у асортиману робе коју нуди потрошачима око 80 одсто производа стиже са домаћег тржишта. Очекује значајно проширење тржишта у Србији са садашњих нешто више од 30 на 100 продавница.  
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7210/Svetofor_otvaranje_0.jpg