Книћанин одредница активности “Да нам села буду ближа”: радови у школи, предстоји реализација највеће појединачне инвестиције у путну мрежу у неком селу

Посетом насељеном месту Книћанин, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, наставио је данас радну активност “Да нам села буду ближа”. Након састанка с представницима месне заједнице, градоначелник је обишао основну школу “Стеван Книћанин”, где су изведени радови на замени столарије на згради, санирани ученички тоалети и обновљен део фасаде. Најављен је и почетак радова на реконструкцији главне улице, које је градоначелник оценио као највећу појединачну инвестицију у саобраћајну инфраструктуру у неком од насељених места на градској територији. 
 
 
 
 
“Ова инвестиција је најбитнија за мештане и након двадесет година од претходног асфалтирања, овог месеца почињу радови на површини саобраћајнице од 14 хиљада квадратних метара. То је оно што смо обећали мештанима Книћанина, али и свакој месној заједници - да у трогодишњем периоду свака од 37 градских и сеоских месних заједница добије бар једну рехабилитовану или потпуно нову асфалтирану улицу”, рекао је градоначелник.     
 
 
 
 
Додао је и да су теме радног састанка, као и у другим насељеним местима, биле анализа урађеног у претходном периоду и планирање неких наредних активности. 
“Радило се на унапређењу јавне расвете у селу, одређеним пројектима у оквиру “Зелене агенде”, када су у питању јавни објекти и установе, реконструисана је еко-чесма, било је речи о водоснабдевању, а када су у питању планови, битно је на време припремити пројекте, изворе финансирања и утицати да се инвестиције што ефикасније реализују”, закључио је Салапура.     
 
Председник Савета МЗ Книћанин Дарко Живковић истакао је да је сарадња с Градском управом добра и да је током данашњег састанка преовладао разговор о комуналној проблематици села и решавању одређених проблема у наредном периоду. Како је рекао, мештани с нестрпљењем очекују почетак радова на реконструкцији главне улице, јер је то сада један од највећих проблема за око 1400 становника Книћанина. 
 
 
 
 
У радове у основној школи “Стеван Книћанин” уложено је у протеклих годину дана више од седам милиона динара, а средства су обезбеђена од стране града, Покрајине и Републике.  
“У наредном периоду предстоји нам ангажовање око наставка обнове фасаде, чиме би заокружили ове активности у школи. Њу похађа 120 ученика и тај број се одржава током последњих година, што је такође значајна информација коју смо данас чули”, навео је градоначелник, док је директорка Соња Ћорић рекла да је око 3,5 милиона динара уложено у санацију тоалета, 2,5 милиона динара обезбеђено је за замену спољашње столарије и око милион динара за радове на уличној фасади.
 
 
 
 
“Конкурисали смо и за средства компаније НИС, у оквиру пројекта “Заједници заједно”, за радове на дворишној фасади, што нам је приоритет за инвестирање у овом тренутку. Желимо да обезбедимо добре услове за све наше ученике, а мислим да ће будуће генерације бити и бројније. Сада радимо у десет одељења, укључујући и млађе узрасне групе, као и сва одељења од првог до осмог разреда”, објаснила је директорка школе током данашње посете градоначелника.    

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7201/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2023_KNICANIN_0.jpg