Почео попис пољопривреде - на територији Зрењанина ангажовано 37 пописивача, до 15. децембра обићи ће око 8.500 газдинстава

Попис пољопривреде 2023, који припрема, организује и спроводи Републички завод за статистику, почео је јуче на територији Републике Србије и трајаће до 15. децембра. Основни циљеви Пописа су: континуитет у обезбеђивању свеобухватног, међународно упоредивог, прегледа структурних карактеристика националне пољопривреде, производња статистичких података потребних за креирање одрживе аграрне политике и ажурирање Статистичког регистра пољопривредних газдинстава, који обезбеђује оквир за спровођење редовних статистичких истраживања усклађених са међународним стандардима, која, заједно са структурним истраживањима, представљају окосницу система статистике пољопривреде.
 
 
Пописом ће бити обухваћена породична пољопривредна газдинства, привредна друштва, земљорадничке задруге, други облици организовања са статусом правног лица и предузетници регистровани да претежно обављају делатности пољопривредне производње, привредна друштва, земљорадничке задруге, други облици организовања са статусом правног лица и предузетници регистровани у другој делатности који имају организационе делове у којима се обавља делатност пољопривредне производње.
 
Као непосредни извршиоци у Попису радиће 253 општинска координатора и 2.842 пописивача. На територији Града Зрењанина ангажовано је 37 пописивача - 9 у самом граду и 28 у насељеним местима, који у наредних месец ипо дана имају задатак да посете око 8.500 газдинстава и других субјеката, обухваћених пописом. 
 
Од 28. септембра до 15. децембра 2023. године у Републичком заводу за статистику је организован рад инфо-центра са задатком да пружа све неопходне информације становништву путем бесплатне телефонске линије: 0800 444 005.
 
На веб-сајту Пописа popispoljoprivrede.stat.gov.rs могу се наћи све битне информације, као и  припремљени методолошки материјали за спровођење Пописа.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7198/Popis_baner_0.jpg