Први пут расписан конкурс за доделу средстава за развој и ревитализацију послова који се сматрају уметничким и старим занатима, односно пословима домаће радиности

Како је недавно и најавио приликом обиласка насељених места у склопу акције „Да нам села буду ближа“, градоначелник Симо Салапура расписао је данас Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за развој и ревитализацију послова који се сматрају уметничким и старим занатима, односно пословима домаће радиности у 2023. години.

Ово је, навео је, први такав конкурс, а за ту намену из градског буџета издвојено је два милиона динара.

Како се у тексту огласа наводи, општи циљ Програма је подршка пословима који се сматрају старим и уметничким занатима, односно пословима домаће радиности на основу Правилника о одређивању послова који се сматрају старим уметничким занатима, односно пословима домаће радиности, начину сертификовања истих и вођењу посебне евиденције издатих сертификата 

Циљ је унапређење и очување процеса производње на начин који не угрожава традиционалну технологију карактеристичну за уметнички или стари занат  или посао домаће радиности, затим повећање конкурентности и развој предузетништва на територији града Зрењанина. Такође, предвиђеним мерама даје се подршка опстанку, ревитализацији и заштити старих и уметничких заната.

Средства су намењена за субвенционисање трошкова за улагање у набавку машине/опреме/ специјализованог алата за обављање послова који се сматрају старим и уметничким занатима, односно пословима домаће радиности, као и за субвенционисање трошкова за набавку репроматеријала.
 
Планирано је да за набавку машине/опреме/ специјализованог алата буде одобрено од најмање 50.000 динара до највише 200.000 динара, односно до 75 одсто од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова набавке, услуга инсталације, обуке за коришћење и сл. 
За набавку репроматеријала биће одобрена средства у висини од најмање  30.000 динара до највише 200.000 динара, односно до 75 одсто од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова  превоза и сл.

Рок за пријаву је 6. октобар ове године.

Детаљне информације о учешћу на конкурс и обрасци пријаве доступни су на сајту града у делу Конкурси и огласи: https://zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7235/Grad_0.jpg