Седница Скупштине града - усвојен План развоја града Зрењанина за период 2023-2030. године, приступа се изради средњорочног плана

Скупштина
Седница Скупштине града, 31. у актуелном сазиву, одржана је данас, а пред одборницима се нашао дневни ред од 23 тачке. Као најзначајнију одлуку, Скупштина је усвојила План развоја града Зрењанина за период 2023-2030. године, и у складу с тим документом, Одлуку о приступању изради средњорочног плана града Зрењанина за период од 2024. до 2026. године. Доношење ове одлуке градоначелник Симо Салапура је оценио као трасирање смерница развоја града за наредни период, али и као важну обавезу пред све носиоце власти.
- На свима нама је, укључујући и грађане, задатак и велика обавеза да оно што смо написали и спроведемо. Очекују нас, наравно, и велике инвестиције у нашем граду које ће, верујем, бити покретач реализације планираних активности у оквиру усвојеног Плана развоја за шестогодишњи период - казао је градоначелник.
 
 
 
 
Додао је и да је значајна одлука данашњег заседања и она која се тиче увећања исплате једнократне новчане помоћи породиљама са територије града Зрењанина. 
- Сада смо тај износ који је био 50 хиљада динара увећали за 20 процената, тако да ће прворођеним бебама од стране града припадати по 60 хиљада динара, док ће за свако наредно дете тај износ бити по 45 хиљада динара. То је још један мали корак у низу мера пронаталитетне политике коју Град Зрењанин спроводи на својој територији - истакао је градоначелник Салапура.    
 
Разматрајући периодичне извештаје, Скупштина је данас усвојила извештај о извршењу Одлуке о буџету града Зрењанина за период јануар - јун 2023. године, извештај о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе Зрењанин за радну 2022/23. годину, као и Годишњи план рада Предшколске установе за актуелну школску годину. 
 
 
 
 
Одборници су већином гласова усвојили и предлоге одлука о давању сагласности на нацрте анекса два уговора од важности за функционисање града - уговора о реализацији Пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за финансирање, изградњу и одржавање локалне путне инфраструктуре на територији града Зрењанина, као и уговора о реализацији пројекта јавно-приватног партнерства за обављање послова комуналне делатности зоохигијене са сродним услугама на јавним површинама града Зрењанина.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7206/SKUPSTINA_GRADA_06_10_2023_0.jpg