Рвачи “Пролетера” освојили 19. титулу екипног шампиона државе - честитка градоначелника

Зрењанин је протекле суботе био домаћин Финала Супер лиге Србије у рвању грчко-римским стилом. Завршни турнир одржан је у “Кристалној дворани”, а у финалном мечу “Пролетер” је савладао екипу “Спартака” из Суботице 5:3 и по 19. пут постао екипни првак државе.
 
У полуфиналу Пролетер је са 8:0 савладао екипу Крагујевца која је направила изненађење пласманом међу четири најбоља српска клуба. Првих седам мечева домаћин је добио техничким тушем, а у последњем, Давид Молнар (до 130 кг), туширао је Ђорђа Јовичића у другој рунди.
 
 
Честитка најуспешнијем и најтрофејнијем зрењанинском спортском колективу стигла је и од градоначелника Сима Салапуре, који им је поручио да свака одбрана титуле шампиона има можда и већи значај него што је освајање титуле.
“Од рвача “Пролетера” смо навикли само на успехе и врхунске резултате, а императив победе понекад може да собом носи и спортски терет. Ви сте се и овога пута показали као појединци и колектив који је спреман за највеће домете. Честитам свим рвачима, стручном штабу и клупском руководству на још једној блиставој титули шампиона и потврди да у нашој земљи готово увек стојите на највишем степенику и самом врху, када је рвачки спорт у питању”, поручио је Салапура новим-старим екипним шампионима државе.  
 
Фотографија: Рвачки савез Србије

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7284/Titula_Proleter_rvanje_2023_0.jpg