Божићна честитка и распоред божићних свечаности у зрењанинским храмовима 

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и председник Скупштине града Чедомир Јањић упутили су божићну честитку, уз традиционални поздрав “Мир Божији - Христос се роди!”, свим суграђанкама и суграђанима који славе овај велики хришћански празник по јулијанском календару. 
 

 
На Бадњи дан, 6. јануара 2024. године, вечерње службе и организовано паљење бадњака у храмовима одржавају се према следећем распореду:

Храм Светог Архангела Михаила - “Руска црква” - вечерња служба и паљење бадњака у 15.00 часова. У поноћ божићно јутрење, 7. јануара, у 9.00 часова Света литургија. 
 
Храм Ваведења Пресвете Богородице у Улици цара Душана - вечерња служба и паљење бадњака у 15.00 часова; у поноћ божићно јутрење, 7. јануара, у 9.00 часова Света литургија. 
 
Храм Успења Пресвете Богородице у Светосавској улици - вечерња служба и паљење бадњака у 16.30 часова; у поноћ божићно јутрење, 7. јануара, у 9.00 часова Света литургија и ломљење божићне чеснице. 
 
 
Храм Светог оца Николаја у Барањској улици - вечерња служба и паљење бадњака у 18.00 часова, 7. јануара Света литургија у 9.00 часова и ломљење божићне чеснице.  
 
Храм Вазнесења Господњег на Багљашу - вечерња служба и паљење бадњака у 19.00 часова; 7. јануара, у 9.00 часова Света литургија и ломљење божићне чеснице. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7332/Pravoslavni_Bozic_2024_0.jpg