Jавни позив је отворен до 29. фебруара - по први пут пензионери из насељених места стичу право на повлашћен приградски превоз 

Градоначелник града Зрењанина расписао је Јавни позив за остваривање права на повлашћен градски и приградски превоз на територији града Зрењанина за 2024. годину за одређене категорије лица са пребивалиштем на територији Града. У тексту позива, објављеном на сајту Града Зрењанина, страници “Огласи и конкурси”, наводи се десет категорија лица која могу остварити право на повлашћен превоз, као и одредба да надлежна организациона јединица Градске управе града Зрењанина може у изузетним ситуацијама, а на основу одговарајуће документације, донети Решење у појединачним случајевима и одобрити право на повлашћен превоз кориснику који није обухваћен неком од побројаних категорија лица.
 
Ове године први пут је пензионерима дато право на повлашћен приградски превоз на територији града Зрењанина, што практично значи да га могу остварити пензионери с пребивалиштем у неком од насељених места на територији Зрењанина. То право односи се на лица са и преко 65 година живота, којa подносе фотокопију важеће личне карте, односно штампане податке са електронске личне карте, као и на пензионере свих категорија, без обзира на године живота, који подносе фотокопију важеће личне карте односно штампане податке са електронске личне карте и оригинал или фотокопију пензионог чека или фотокопију пензионерске картице.
 
Право на повлашћен превоз на територији града Зрењанина остварује се преко предузећа NET BUS CO д.о.о, Зрењанин, којем је поверено обављање комуналне делатности јавног линијског превоза путника у градском и приградском саобраћају на територији града Зрењанина. 
 
Рок за остваривање права на повлашћен превоз је до 29. фебруара 2024. године, а право на повлашћен превоз подразумева издавање годишње карте за јавни превоз путника на територији града Зрењанина.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7347/Grad_0.jpg