Посета Граду Зрењанину две кинеске делегације, у светлу наставка привредне сарадње и пројеката који реализују кинеске компаније 

Град Зрењанин претходне недеље посетиле су две кинеске делегације, у светлу наставка привредне сарадње и великих пројеката које компаније из те земље реализују у Републици Србији, а у вези су са градом Зрењанином. 
 
Прво је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, одржао радни састанак с представницима компаније “Шандонг Хајспид група”, која је почела радове на изградњи аутопута Београд-Зрењанин-Нови Сад. Делегацију је предводио Џанг Ђианчао, заменик генералног директора и том приликом било је речи о намерама кинеских градитеља да градилиште аутопута буде отворено и у близини Зрењанина, односно да се истовремено радови изводе из оба правца - Београда и Зрењанина. Да ли ће то бити и реализовано зависиће и од одређених одлука на републичком нивоу, али су извођачи радова у овом тренутку спремни и за такву опцију.  
 
 
 
 
Већ сутрадан, Град Зрењанин посетио је Бао Шунђинг, саветник за економске и комерцијалне послове у амбасади Народне Републике Кине у Србији и заједно са сарадницима одржао састанак с градоначелником Зрењанина Симом Салапуром. Састанку су, испред Града Зрењанина, присуствовали и Цица Вучковић, помоћница градоначелника, Предраг Станков, директор Регионалне привредне коморе и Јован Вукановић, шеф Одсека за локални економски развој Градске управе. Том приликом истакнуто је да, уз велике инфраструктурне радове, као што је изградња аутопута, кинеска страна прати и привредне активности у том региону и у том смислу уприличена је и посета Зрењанину, као граду са значајним економским потенцијалима на траси будуће најсавременије саобраћајнице.
 
 
 
 
Градоначелник Салапура истакао је да обе посете иду у прилог привредном напретку и економском развоју града Зрењанина, који долазе с новим аутопутем и у потпуности мењају економску слику овог региона. 
“Пред нама су бројни привредни и инфраструктурни пројекти. Што се кинеских инвеститора тиче, најважније је да је почела изградња толико очекиваног аутопута и да је “Линглонг” покренуо производњу у првој фази, а Град Зрењанин и локална самоуправа отворени су за сваку врсту сарадње у оквиру својих надлежности”, указао је градоначелник. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7354/SASTANAK_SANDONG_HISPEED_GROUP_0.jpg