Зрењанинска филхармонија и ову годину започела традиционалним Новогодишњим концертом - још један у низу наступа за памћење

Традиционални Новогодишњи концерт Зрењанинске филхармоније одржан је синоћ у Културном центру Зрењанина. Филхармоничари су овогодишњу концертну сезону започели наступом са солистима, прослављеним Жељком Лучићем - баритоном и Весном Ђурковић – сопраном, под диригентском палицом Микице Јевтића. Сабирајући утиске, био је то још један у низу концерата за памћење и изузетан музички и културни догађај на почетку године у Зрењанину. 
 
 
 
 
Жељко Лучић, баритон, звезда је светских оперских сцена, који је певачку каријеру почео као члан прослављеног хора “Јосиф Маринковић”, под управом маестра Слободана Бурсаћа. Како сам истиче, посебна му је част да наступа управо пред “својом”, зрењанинском публиком, коју је и синоћ одушевио, изводећи арију из опере Ђузепеа Вердија “Риголето” и потом и у дуету с Весном Ђурковић, такође рођеном Зрењанинком, с којом је отпевао две нумере.  
 
Директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар рекао је да им је ово девети новогодишњи концерт, као и да су други пут наступали са Жељком Лучићем. Најавио је и ове године богату концертну сезону, која ће обухватити шест до седам концерата, с великим именима из света класичне музике. 
 
 
 
 
Зрењанинска филхармонија публици се синоћ представила пригодним новогодишњим репертоаром, који су чинила дела Вердија, Јохана и Јозефа Штрауса. Уз делове Вердијевих опера Травијата, Риголето и Сила судбине, нису изостале ни чувене полке и валцери, а за сам крај, попут чувеног Новогодишњег концерта у Бечу, пуном салом Културног центра проламали су се звуци непревазиђеног валцера “На лепом плавом Дунаву” и “Радецког марша”, у ком је са задовољством учествовала и публика. 
 
Зрењанинска филхармонија и овог пута посебну захвалност упућује Граду Зрењанину, као покровитељу, који подржава Новогодишњи концерт од првог његовог издања, 2015. године. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7340/NOVOGODISNJI_KONCERT_FILHARMONIJA_2024_0.jpg