Градоначелник присуствовао медијском представљању Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, поводом заједничког наступа на Сајму туризма у Београду

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура присуствовао је данас, у Покрајинској влади у Новом Саду, медијском представљању поводом предстојећег 45. Међународног сајма туризма у Београду, а које је организовао Покрајински секретаријат за привреду и туризам. Том приликом, ресорни покрајински секретар др Ненад Иванишевић, коизлагачи и партнери, говорили су о заједничком наступу и значају учешћа на овој највећој регионалној смотри туризма и туристичких потенцијала. 
 
 
 
Град Зрењанин носилац је престижне ознаке квалитета “Најбоље из Војводине” за манифестацију “Дани пива” и градоначелник Зрењанина захвалио се покрајинском секретаријату због позива за учешће на данашњем представљању. Изразио је и задовољство што се наш град налази међу онима који на најбољи начин промовишу покрајину, њене туристичке потенцијале и што ће се на Сајму туризма налазити у оквиру павиљона АП Војводине, односно Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.
“Када је у питању бренд “Најбоље из Војводине”, наши “Дани пива” су једна од најстаријих и најмасовнијих манифестација те врсте у нашој земљи, ове године одржаће се 39. пут, датум је од 6. до 11. августа, а следеће нас очекује велики јубилеј, 40 година трајања манифестације. У богатој лепези понуде током “Дана пива” има за свакога по нешто, за све укусе и старосно доба”, рекао је градоначелник и додао да туристичку понуду Града Зрењанина не чини само та највећа манифестација.
“Трудимо се да развијамо и спортски и конгресни и манифестациони туризам, а посебно ми је драго што смо у протекла два викенда забележили рекордну посету на две манифестације које промовишу туризам, традицију и гастрономску понуду - Фестивал “Белоблатска кобасица” и фестивал чварака у Мужљи, којима је присуствовало више десетина хиљада посетилаца. Евидентно је да тај гастрономски приступ има своје поклонике на територији Војводине, уз мултинационалну присутност која је сигурно нешто што нас издваја од осталих”, поручио је градоначелник Салапура у најави учешћа Зрењанина на Сајму туризма у Београду, од 22. до 25. фебруара. 
 
 
 
Покрајински секретар Иванишевић истакао је да ће секретаријат, захваљујући пре свега одличној сарадњи с Гаранцијским фондом АП Војводине, бити присутан на 45. Сајму туризма и да ће један од његових партнера ове године бити и земља Индија.
“У питању је најмногољуднија земља света, с највећим привредним растом и земља која је одувек пријатељски настројена према нашој домовини. Наш наступ ћемо поделити у два сегмента, први ће бити павиљон секретаријата, где ће се током прва два дана представити носиоци ознаке “Најбоље из Војводине”, трећег дана ће се представити будућност туризма и угоститељства на територији Војводине, наши партнери са новосадског универзитета и последњег дана ће се представити удружења грађана, где хоћемо да покренемо сву шароликост покрајине, културу свих наших народа, који чине биће Војводине. У другом сегменту, посебно важном за туристичку понуду Војводине, биће постављена “Винска улица”, на којој ће се представити најмање двадесет произвођача вина”, рекао је Иванишевић.      
 
 
 
На данашњој конференцији за новинаре обратили су се, као представници партнера покрајинског секретаријата, и директор Гаранцијског фонда Војводине Ђорђе Раковић, директор Департмана за географију, туризам и хотелијерство Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду др Лазар Лазић, као и власник “Винарије Винчић” из Ердевика и представник Удружења винара “Срем - Фрушка Гора” Александар Винчић

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7362/KZN_IVANISEVIC_SAJAM_TURIZMA_BGD_2024_0.jpg