Градоначелник уручио првих 135 уговора корисницима који су добили средства на Конкурсу за унапређење енергетске ефикасности расписаном крајем новембра

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура уручио је данас првих 135, од укупно 276  уговора корисницима који су добили средства на Конкурсу за унапређење енергетске ефикасности кроз енергетску санацију домаћинстава, који је Град Зрењанин расписао крајем октобра прошле године.

 

 

Поздрављајући кориснике који су данас потписали уговоре, градоначелник Симо Салапура је истакао да је ово трећа година како Град Зрењанин, заједно са Министарством рударства и енергетике спроводи конкурсе за унапређење мера енергетске ефикасности и да су за укупно три године град Зрењанин и Република издвојили 80 милиона динара.
- Учешће грађана Зрењанина, тачније учешће 715 домаћинстава је око 110 милиона динара. Укупна сума новца која је утрошена за мере енергетске ефикасности у граду Зрењанину износи близу 190 милиона – рекао је градоначелник.

 

 

Указао је да је ове године забележен рекордан број извођача, односно фирми који се баве уградњом ових елемената, њих 26.

- Највећи део и највећа заинтересованост наших суграђанина било је за мере замене столарије и замене котлова, оно што желим да кажем јесте да се захвалим нашим суграђанима што су својим конкурисањем показали висок ниво свести да желе да унапређују мере енергетске ефикасности, а ми ћемо се наравно трудити да кроз градски буџет пробамо да увећамо тај износ и да утичемо на то да имамо боље енергетску ефикасност како у зградама колективног становања, тако и у појединачним домаћинствима – казао је још градоначелник Салапура.

 

 

Истакао је и да су кроз ове конкурсе услове стекли станари зграде колективног становања на којој се уграђује спољна изолација.
- Реч је о згради у улици Милана Станивуковића 17 и то је прва зграда на којој се захваљујући овим конкурсима ради изолација, а уједно и добар пример како су се станари договорили да аплицирају и заједничким средствима постигну да њихова зграда буде енергетски ефикаснија, а самим тим и да њихови станови имају већу цену на тржишту - додао је.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7364/UGOVORI_ENERGETSKA_EFIKASNOST_2024_00.jpg