Одржана 36. седница Скупштине града, дневни ред обухватио 26 тачака

Скупштина
Одборници Скупштине града Зрењанина на данашњој седници, 36. у актуелном сазиву, разматрали су дневни ред од 26 тачака. Председавао је Чедомир Јањић, а одлучивало се о комуналним питањима, имовинско-правним односима, статутарним одредбама, кадровским решењима у надзорним и школским одборима и јавним предузећима и другим темама. Дневни ред усвојен је након расправе од једног часа и предложених предлога за допуну од стране одборника опoзиције, који већином гласова нису уврштени у разматрање.
 
 
 
 
Коментаришући неке од најважнијих донетих одлука, заменик градоначелника Саша Сантовац рекао је да су оне усвојене у циљу развоја града и да изражавају бригу о грађанима.
- Доношењем Плана генералне регулације Граднулице и Ечке отварају се нове могућности за решавање одређених проблема присутних у овом тренутку на терену, али такође се отварају и могућности за развој туризма. То се посебно односи на план Ечке, који омогућава даљи развој дворца Каштел, наравно уз сагласност са Дирекцијом за имовину Републике Србије. Бригу о суграђанима исказујемо кроз издвајање средстава за функционисање Опште болнице “Ђорђе Јоановић”, с циљем ангажовањем стручњака са стране за прегледе и консултације. 
 
Сантовац је рекао да је Скупштина изашла у сусрет угледном привредном субјекту, предузећу “Имсаплет-ЗР” чији су погони претрпели тоталну штету у пожару и увојила одлуку о додели бесповратних средстава у износу од милион динара, како би то предузеће наставило производњу, задржало раднике и позицију на тржишту. 
 
 
 
Рекао је још и да Град Зрењанин, одговарајућом одлуком, без накнаде, прибавља кућу од Републике Србије у Меленцима, која ће у наредном периоду послужити за потребе спровођења програма стамбене подршке на територији Града Зрењанина. 
 
Усвојеним предлогом Одлуке о измени Одлуке о манифестацијама од посебног значаја за град, међу манифестације је уврштен и “Банатски фестивал вина”, који се одржава у мају месецу.
 
 
 
 
Скупштина је већином гласова усвојила Предлог Закључка о усвајању Стратегије за младе средњег Баната за период 2024-2030. године, као и Информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања субјеката на којима се примењује Закон о јавним предузећима чији је оснивач Град Зрењанин, за претходну годину. 
 
Скупштина је усвојила и предлоге решења о престанку дужности в.д. директора Јавног предузећа за урбанизам и именовању в.д. директора у том предузећу, а на то место постављен је Горан Фијат, некадашњи директор ЈКП “Чистоћа и зеленило”.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7379/SKUPSTINA_29_02_2024_0.jpg