Рукометашице Србије сутра против Црне Горе у Зрењанину: селектор Брегар и наше играчице очекују тежак меч, али и нову победу у “Кристалној дворани”

Женска рукометна репрезентација Србије сутра ће, од 18 часова, у зрењанинској хали спортова, “Кристалној дворани”, одиграти меч трећег кола квалификација за Европско првенство против селекције Црне Горе. Тим поводом, данас је у Градској кући одржана конференција за новинаре на којој су се обратили селектор репрезентације Србије Урош Брегар, играчице Јована Рисовић - капитен наше селекције и Сања Радосављевић, као и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић. Госте је претходно у свом кабинету примио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, где је пријему присуствовао и нови генерални секретар Рукометног савеза Србије Александар Брковић
 
 
 
 
Селектор Урош Брегар истакао је још једном гостопримство и добре услове за боравак и одигравање утакмице у Зрењанину, подсећајући да је наша репрезентација овде увек остваривала добре резултате. 
- Добро се овде осећамо, квалитетно тренирамо, имали смо уочи ове утакмице четири тренинга до сада у Зрењанину. У тим су се вратиле капитен Јована Рисовић и Марија Петровић, које нису играле на Светском првенству, имали смо и мањих здравствених проблема, а што се сутрашње утакмице тиче, пред нама је добро организован и јак противник ког добро познајемо. Направили су добар резултат на последњем светском и европском првенству и сигурно да ће нам пуно значити подршка публике, коју овим путем позивам да нас бодри. Обећавам да ћемо се борити и дати све од себе, како би се на крају заједно радовали - поручио је селектор Брегар.
 
 
 
 
Капитен нашег тима, голман Јована Рисовић, такође је срећна што су репрезентативке Србије опет у Зрењанину, јер је на свакој утакмици до сада атмосфера била добра, уз пуну халу спортова.
- Надам се да ће тако бити и сутра, да ће нас публика водити до тог неког позитивног резултата који нам је преко потребан пред последње две утакмице у априлу. Црна Гора је квалитетна екипа, у овом саставу је веж дуже време, играју чврсту одбрану и надам се да ћемо моћи да им парирамо на најбољи могући начин и на крају славити - рекла је Рисовић. 
 
Сличног мишљења је и Сања Радосављевић, која је такође изразила задовољство због поновног играња пред зрењанинском публиком.
- Увек су нам навијачи овде давали “ветар у леђа” и били сјајна подршка на терену - истакла је поуздана крилна играчица наше репрезентације. 
 
 
 
Вукосава Ђапић Атанацковић позвала је, у име Града Зрењанина и Спортског савеза града, суграђане да сутра помогну нашим репрезентативкама у настојањима да забележе победу у овом мечу.
- Свакако можемо да будемо “играч више”, а напоменула бих да је цена улазнице симболичних 100 динара и да ће сав приход бити усмерен у хуманитарни фонд “Спортом за боље сутра” - рекла је она.  
 
Подсећамо да је на старту ових квалификација управо у Зрењанину, октобра прошле године, Србија убедљиво савладала Бугарску 40:16, да би потом ремизирала у Турској против домаће селекције 29:29. Већ у недељу игра се реванш меч против Црне Горе у Подгорици, а потом у априлу и реванш мечеви против Бугарске у гостима (3. април) и Турске, још једном у Зрењанину., 7. априла. Европско првенство игра се у децембру, заједнички домаћини су Аустрија, Мађарска и Швајцарска. 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7376/PRIJEM_I_KZN_RUKOMET_SRBIJA_CRNA_GORA_0.jpg