Зрењанин на 45. Међународном сајму туризма у Београду: од признања “Најбоље из Војводине” до нових понуда и садржаја Туристичке организације града

Град Зрењанин и Туристичка организација града учествују на 45. Међународном сајму туризма у Београду, који је званично отворен јуче и трајаће до недеље, 25. фебруара. Градоначелник Зрењанина Симо Салапура присуствовао је данас промоцији туристичке понуде Војводине и бренда “Најбоље из Војводине” где је, у оквиру штанда Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Зрењанин присутан кроз манифестацију “Дани пива”, једног од носилаца тог престижног признања. 
 
 
 
 
Градоначелник се том приликом обратио бројним посетиоцима, и најавио 39. издање "Дана пива", најстарије манифестације те врсте у нашој земљи, али и изградњу крафт-пиваре у организацији града.
- Слоган "Зрењанин, град за медаљу" на Сајму туризма носимо не само због наших спортиста и освојене 24 олимпијске медаље, већ и што желимо да будемо шампиони и у привреди, у туризму, у сарадњи са покрајинским секретаријатом, Министарством омладине и туризма и да заједно стварамо још бољу туристичку понуду, када је у питању Зрењанин, а самим тим и Војводина и Србија. Част је и задовољство данас бити међу одабранима и носиоцима признања "Најбоље из Војводине" - поручио је он.
 
Позив посетиоцима Сајма туризма да буду гости и на овогодишњим "Данима пива", почетком августа, упутио је, уз познату здравицу, зрењанински глумац Првослав Заковски.
 
 
 
 
Отварању штанда Покрајинског секретаријата за привреду и туризам присуствовали су и покрајински секретар Ненад Иванишевић, државни секретар Министарства туризма и омладине Урош Кандић, директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић, генерални директор Новосадског сајма Никола Ловрић и као посебна гошћа, с обзиром да је ове године земља партнер секретаријата Индија, амбасадорка те земље у Србији, Њена екселенција Шубдаршини Трипати.
 
Градоначелник је, заједно с гостима, посетио и штанд Туристичке организације града Зрењанина и том приликом с домаћинима представио нове понуде и садржаје којима наш град дочекује све више посетилаца.  
- Ово је новина у представљању у односу на претходне сајмове туризма, изузетно ефектно и реалистично. Одушевљен сам овим представљањем и шта се све може видети у нашем граду. Лепо описано, на начин који је прихватљив свима, највише младим људима који треба да још боље упознају свој град, али и страним туристима. Оно на чему радимо и што развијамо у наредном периоду јесте, пре свега, развој капацитета намењених манифестационом и конгресном туризму. Много је манифестација и у нашим селима, сведоци смо одличне посећености "Фестивалу чварака" у Мужљи и "Белоблатској кобасици", које ћемо и у наредном периоду развијати, а наравно, оно по чему смо препознати код Покрајинског секретаријата јесте признање "Најбоље из Војводине" за манифестацију "Дани пива" - рекао је градоначелник.
 
 
 
 
Директорка Туристичке организације Зрењанин Сања Петровић истакла је да се Зрењанин ове године на Међународном сајму туризма у Београду представља на „револуционаран начин“, у виду виртуелне туре која је израђена специјално за ову прилику.
- Уз помоћ виртуелних наочара најновије генерације сви посетиоци ће моћи да на врло реалистичан начин доживе чари Зрењанина и самим тим, надамо се да ће пожелети да дођу у наш град. Ово је најнапреднија технологија на основу које желимо да повећамо промет туриста у нашем граду у текућој години, али и у наредним годинама. Бележимо раст броја посета, Зрењанин је дестинација која има велики потенцијал и само прошле године смо имали преко 80.000 ноћења, то је раст од преко 15 одсто у односу на 2022. годину – казала је Петровић.
 
 
 
На тај начин, додала је, поред тога што се промовише град на најбољи могући начин и тиме што имамо најбоље манифестације, Туристичка организација намерава да привуче већи број туриста.
- Ова виртуелна тура која је данас доступна на мултимедијалном екрану овде на сајму и путем виртуелних наочара, већ од следеће недеље ће бити приказана и на нашем сајту visitzrenјanin.com, а такође и на сајту Града Зрењанина, те позивамо све заинтересоване да је погледају, а оне који нису били код нас да их подстакне да посете Зрењанин и упознају све његове чари, а ми их имамо заиста пуно – објаснила је Сања Петровић.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7372/SAJAM_TURIZMA_BGD_2024_0.jpg