Министарство за бригу о породици и демографију ове године определило 17,5 милиона динара за Град Зрењанин - у плану сређивање вртића у околним местима

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић уручила је у четвртак представницима 68 локалних самоуправа, међу којима је и Зрењанин, уговоре о суфинансирању локалних пронаталитетних мера и пројеката, за које је Министарство за бригу о породици и демографију и ове године издвојило 400 милиона динара.

 


У име Града Зрењанина уговор је потписао заменик градоначелника Саша Сантовац, а како је тим документом предвиђено, укупан износ одобрених средстава за суфинансирање мера популационе политике и подршке у области породице и деце који представља учешће Министарства (60%) износи 17,5 милиона динара.

„Локалне самоуправе су најбољи и најзначајнији партнер Министарства, па смо и ове године издвојили готово половину нашег буџета, да заједно спроводимо пронаталитетне мере. У питању је читав спектар различитих активности које ћемо заједно реализовати и јако сам срећна што ћемо ове године још више радити и градити за наше породице и децу“, рекла је Кисић.

 

 

Циљ Министарства за бригу о породици и демографију, како је истакла Кисић, јесте да до 2027. године подржи све градове и општине, у циљу јачања локалне пронаталитетне политике.

Проф. др Кисић је подсетила да је прошле године Министарство суфинансирало пронаталитетне пројекте и мере у 52 локалне самоуправе, а да је резултат тог заједничког рада 19 изграђених дечијих игралишта, 15 реконструисаних вртића и седам школских одељења, бесплатни школски уџбеници за многе локалне самоуправе и превоз до школе, опремљена гинеколошка одељења и одељења за потпомогнуту оплодњу, организоване школе родитељства…

 

 

Ове године ће, поред осталог, у Нишу бити реконструисан вртић, у Параћину изграђено  игралиште и спортски терен, у Сомбору такође игралиште, у Беочину ће бити суфинансиран бесплатан боравак деце у вртићима, у Житорађи реконструкција спортске сале у основној школи, у Зрењанину сређивање вртића у околним местима, у Крагујевцу замењена столарија на вртићу.

„Срећна сам и што локалне самоуправе из сопствених буџета издвајају већа средства за пронаталитетну политику, а својим радом сви показујемо да нам је заједнички циљ да нас буде што више“, поручила је Кисић.

 

ИЗВОР:  Министарство за бригу о породици и демографију

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7403/mbp_2_00.jpg