Ротари клуб Зрењанин донирао зрењанинским болницама апарате и опрему у вредности од скоро 200 хиљада долара - важна подршка здравственим установама

Зрењанински Ротари клуб, кроз глобал грант ротари клубова и донације, обезбедио је скоро 200 хиљада долара финансијских средстава за хуманитарну помоћ - набавку апарата и медицинске опреме за две зрењанинске болнице - Општу болницу “Ђорђе Јоановић” и Плућну болницу “Др Васа Савић”. Тим поводом, данас је у Градској кући промовисана донација и упричен пријем за представнике Ротари клуба и здравствених установа које су добиле помоћ. 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура захвалио се зрењанинском Ротари клубу на вредној донацији, али и на свим њиховим досадашњим активностима у којима се препознају друштвена одговорност и брига за локалну заједницу. Позвао их је и да дају допринос програмима које град припрема у оквиру пројекта Националне престонице културе наредне године. 
 
Председник Ротари клуба Зрењанин Јован Момирски поменуо је неке од акција реализованих у претходном периоду.
“Започели смо акцију уређења спомен-бисти у Алеји великана у Карађорђевом парку, обезбедили смо донацију за Сигурну кућу и кориснике, донирали смо м-бот роботиће и дронове основним школама и организовали такмичење у њиховом коришћењу, а у сарадњи са ЈКП “Чистоћа и зеленило” започели смо формирање новог парка у Улици Уроша Предића у Зрењанину. Актуелна донација болницама вредна је 192 хиљаде долара. Ротари клуб ће се трудити и у наредном периоду да помаже локалној заједници”, рекао је Момирски. 
 
 
 
Учесници у пројекту хуманитарне помоћи болницама су ротари клубови из Зрењанина и Колорада (САД), Ротари фондација и Пројекат C.U.R.E., уз сараднике “Медицински инструменти и технологије” Нови Сад и ISCO International Зрењанин. Болницама су уручена 4 електрична болесничка кревета, 24 кревета за интензивну негу, 2+2 клиничка монитора за интензивну негу, инкубатор, двоја колица - носила и други мањи медицински инструменти и прибор. 
 
Директорка Плућне болнице “Др Васа Савић” др Ивана Цветићанин Зоговић изразила је захвалност на донацији, у име обе здравствене установе, и истакла да су свака средства за набавку опреме добродошла. Поменула је и радове у тој болници, на обнови зграде.
“При крају смо радова у оквиру прве фазе, чији је предвиђени рок за завршетак 31. мај, али мислим да ће бити окончани и раније. Тренутно се изводе радови на санацији крова, молерски радови, замена кровних прозора, изолатерски радови”, казала је др Цветићанин Зоговић.      
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7412/PRIJEM_ROTARY_DONACIJA_0.jpg