Град Зрењанин и ове године субвенционише набавку бицикала – градоначелник расписао конкурс за избор привредних субјеката у спровођењу набавке бицикала

Градоначелник Симо Салапура расписао је Конкурс за избор привредних субјеката у спровођењу набавке бицикала као еколошки прихватљивог транспорта на територији града Зрењанина, а по завршетку тог конкурса биће расписан и конкурс за заинтересоване грађане.

Град Зрењанин, рекао је градоначелник, спроводи ове конкурсе од 2021. године и до сада је на тај начин субвенционисана куповина две стотине бицикала. У првој години субвенција је износила по пет хиљада динара за набавку 40 бицикала , а касније, због великог интересовања повећана је на десет хиљада динара.
 

 

Набавка бицикала спроводи се са циљем повећања броја бициклиста на улицама града, а у сврху побољшања квалитета ваздуха и смањења загађења животне средине.
И ове године грађани који остваре право на суфинансирање могу набавити бицикле искључиво од привредних субјеката изабраних путем овог Конкурса.

За суфинансирање набавке бицикала из овог Конкурса опредељују се средства Одлуком о буџету града Зрењанина за 2024. годину у износу до 1,5 милиона динара, а средства за суфинансирање набавке бицикала додељују се на основу Конкурса за грађане у износу од десет хиљада динара по једном бициклу.

Право учешћа на Конкурс за избор привредних субјеката за спровођење набавке нових бицикала као еколошки прихватљивог транспорта на територији града Зрењанина имају сви заинтересовани привредни субјекти који испуњавају законом утврђене услове за обављање делатности и који испуњавају услове дефинисане Правилником.

Рок за подношење пријава: 19.04.2024. године

ТЕКСТ КОНКУРСА

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7427/Dodela_bicikala_2023_00.jpg