Градоначелник обишао завршне радове на реконструкцији дела тротоара на Булевару „Вељка Влаховића“ и најавио планове за најмногољудније насеље у граду

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура обишао је данас, у пратњи својих сарадника, представника месних заједница „Вељко Влаховић“ и „Соња Маринковић“ и фирме „Еко градња“, завршне радове на реконструкцији дела тротоара Булевара Вељка Влаховића, који се изводе на левој страни између улица Стражиловске и Здравка Челара.

 


- Данас смо у највећем насељу на територији града где на Булевару Вељка Влаховића фазно уређујемо тротоаре, односно пешачке стазе дуж Булевара. Данас завршавамо радове и богатији смо за хиљаду квадрата нове уређене бехатон стазе на Багљашу.  Оно што је битно да истекнемо јесте да са овим радовима нећемо стати, настављамо даље. Пре свега, у наредном периоду крећемо са реконструкцијом и машинским крпљењем на улици Јанка Веселиновића, а такође, дат је налог за решавање аутобуских стајалишта дуж Булевара, дакле, за уређење санацију и репарацију – рекао је градоначелник.

 

 


Посебно је нагласио да ће насеље „Багљаш“ бити богатије и за још један вртић који ће пре свега сервисирати  јаслене групе.
- Очекујемо током летњих месеци и радове, а када је ово насеље у питању, постоји иницијатива да се парк који се налази на крају Булевара пре тржног центра „Биг“ оплемени са кавезом за кућне љубимце у којима ће њихови власници моћи да их пуштају на безбедан начин. Радићемо и улицу Богдана Теодосина и део Жабаљске. Оно што је најбитније, оно што чекамо већ дуги низ година, јесте проширење Мошоринске улице. Ми смо кроз уговор о јавном приватном партнерству обезбедили финансијска средства за асфалт, али желимо додатно да направимо квалитетнији посао када је у питању ова улица. Наиме, имамо пројекат који је у фази репројектовања атмосферске канализације. То су радови који морају да се да се одраде пре радова на асфалтирању, тако да по завршетку свих тих радова тај део Багљаша бити још безбеднији по саобраћају и биће омогућен већи проток возила – најавио је градоначелник Салапура.

 

 

У име представника обе месне заједнице на Багљашу, обратио се Жарко Цветић председник Савета МЗ „Вељко Влаховић“ рекавши да је повод за данашњи обилазак веома леп, будући да је реч о завршетку четврте фазе радова на уређењу, односно поплочавању тротоара.

 


- Као што и видите, бехатон је веома квалитетан, радови су у року завршени, преостало је неких ситних радова око стазе. За становнике оваква стаза значи лепу основу јер је овде велика фреквенција људи, односно ђака, пензионера који се шетају туда. Ова стаза заиста представља украс Багљаша, а једна таква лепа стаза и припада Булевару на Багљашу пошто је то једно од највећих насеља у граду. Похвалио бих и извођаче радова, као и идеју да се овај посао заврши. Преостале су још две фазе у продужетку са леве и десне стране до кружне раскрснице на крају и надамо се да ће то бити ускоро завршено и да ћемо имати заиста леп потез од надвожњака до улаза у град, биће то право лице нашег лепог Багљаша и за боље сутра свих нас -  рекао је Цветић.
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7434/OBILAZAK_TROTOAR_BAGLJAS_2024_s00.jpg