Градоначелник расписао Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за развој и ревитализацију послова који се сматрају уметничким и старим занатима односно пословима домаће радиности

Градоначелник Симо Салапура расписао је Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за развој и ревитализацију послова који се сматрају уметничким и старим занатима, односно пословима домаће радиности у 2024. години.
Градоначелник је подсетио да је ово други такав конкурс и да је за ту намену из градског буџета издвојено 2 милиона динара, као што је то био случај и прошле године и још једном  позвао заинтересоване да се пријаве.


Како се наводи у тексту конкурса, циљ је унапређење и очување процеса производње на начин који не угрожава традиционалну технологију карактеристичну за уметнички или стари занат  или посао домаће радиности, затим повећање конкурентности и развој предузетништва на територији града Зрењанина. Такође, предвиђеним мерама даје се подршка опстанку, ревитализацији и заштити старих и уметничких заната.

Средства су намењена:
- за субвенционисање трошкова за улагање у набавку машине/опреме/ специјализованог алата за обављање послова који се сматрају старим и уметничким занатима, односно пословима домаће радиности,
- за субвенционисање трошкова за набавку репроматеријала,
- рачунара и рачунарске опреме.

Средства се одобравају:
1. за набавку машине/опреме/ специјализованог алата у висини од најмање 50.000,00 динара до највише 200.000,00 динара, односно до 75% од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова набавке, услуга инсталације, обуке за коришћење и сл.
2. за набавку репроматеријала у висини од најмање  30.000 динара до највише 200.000 динара, односно до 75% од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова  превоза и сл.
3. за набавку рачунара и рачунарске опреме у висини од најмање 50.000,00 динара до највише 200.000,00 динара, односно до 75% од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова набавке, услуга инсталације, обуке за коришћење и сл.
 
 Износ одобрених средстава може бити и мањи од износа тражених средстава.
Један привредни субјект може на овом позиву учествовати само са једном пријавом и дозвољава се да конкурише за највише две намене, али тако да износ додељених средстава не прелази максимални износ од 200.000,00 динара.
Финансијска помоћ се додељује корисницама једнократно и неповратно.
 
Рок за пријаву је 23. април 2024. године, а све додатне информације доступне су на сајту Града Зрењанина у делу огласи и конкурси.

Текст конкурса:

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7424/stari_zanati_00.jpg