Градоначелник са сарадницима уручио првих педесет ауто седишта за бебе рођене почетком ове године у зрењанинском породилишту

Градоначелник Симо Салапура уручио је данас првих педесет ауто седишта за бебе рођене почетком ове године у зрењанинском породилишту.
Подсетимо, поделу ауто седишта за бебе Град Зрењанин и Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града Зрењанина ове године организују једанаести пут.
 
 

Градоначелник је седишта уручио заједно са замеником Сашом Сантовцем, начелником Саобраћајне полиције у нашем граду Марком Шкорићем, чланом Градског већа Драганом Гуџевим и Сањом Марић, чланицом Савета за безбедност саобраћаја.
- Најпре да вам се захвалим на доласку, ви сте прва група родитеља којима уручујемо ауто седишта за бебе од укупно три стотине које смо планирали да доделимо ове године. Идеја јесте да промовишемо безбедност пре свега најмлађих и то је један од приоритета и послова које врше Одељење саобраћајне полиције али и Савета за безбедност града – рекао је он.
 
 
 
Указавши на важност коришћења сигурносног појаса и безбедног превоза деце, градоначелник је изнео податке које је му је предочио начелник Шкорић.
- Ти подаци ипак нису за хвалу, али морамо да их истакнемо. У 2023 години било је чак 4.114 прекршаја када је у питању некоришћење сигурносног појаса, такође током 2023. године откривен је 171 прекршај непрописног превоза деце, док је ове године за прва три месеца откривено чак 78 прекршаја непрописног превоза деце – нагласио је.
 
 
 
 
Поред доделе седишта, као једне од мера пронаталитетне политике, градоначелник Салапура је истакао и да је од 1. јануара повећан износ новца који Град даје за прворођено, другорођено и свако наредно рођено дете.
- Прошле године увели смо и даровање златником прве бебе рођене у новој години, као и беба рођених 17. новембра за празник Дан града. То су само неке од многобројних мера пронаталитетне политике које Град спроводи . Захвалио бих још једном свим родитељима који су данас овде, Одељењу саобраћајне полиције, Савету за безбедност саобраћаја и тиму који је реализовао ову акцију – рекао је још градоначелник Салапура и упутио апел свим родитељима да своју децу превозе на сигуран начин. 
 
Више фотографија са догађаја на  фејсбук страници Града Зрењанина
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7429/PODELA_AUTO_SEDISTA_APRIL_2024_0.jpg