Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић, задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором разговарао са градоначелником Салапуром

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић, задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором, посетио је данас Зрењанин како би са градоначелником Симом Салапуром и његовим сарадницима разговарао о могућностима да наш град и ове године буде домаћин Летњег кампа за младе из дијаспоре.

 

 

По завршетку састанка министар Милићевић упутио је захвалност градоначелнику на данашњем, како је рекао, квалитетном и садржајном разговору, али и на досадашњој подршци.
- Разговарали смо о пројекту који смо заједно реализовали током претходне године. То је за нас био пионирски подухват и велика захвалност Зрењанину, градоначелнику и његовом тиму – рекао је министар Милићевић напомињући да га радује то што сваки пут када дође у наш град види ново, лепо лице Зрењанина.

 

 

- То говори о раду градоначелника и његовог тима и када је реч о инвестицијама и када је реч о инфраструктури, то уједно говори и о њиховој способности, а све то могу рећи са сигурношћу јер смо данас говорили о прецизним подацима и параметрима. Када једно градско руководство добије подршку од 1,1 милијарде од Владе Републике Србије онда то говори у прилог томе да су овде људи који су добри менаџери који знају да раде свој посао. Драго ми је и што Зрењанин иде  путем просперитета, напретка и развоја у сваком смислу – оценио је министар Милићевић.

 


Говорећи о доброј прошлогодишњој сарадњи и пројекту Летњи камп за младе из дијаспоре, а који је реализован и у нашем граду, Милићевић је рекао да о томе најбоље сведоче утисци деце која су боравила у Зрењанину.
- Пре три недеље био сам у прилици да разговарам са некима од оних који су боравили у Зрењанину на прошлогодишњем кампу, а оно што су ме питали, било је: Хоће ли поново бити кампа. То сасвим довољно говори колико смо заједно успели, а убеђен сам да ће од ове године летњи кампови постати традиција и да сваке наредне године окупљамо све већи број наших малишана, сународника који живе ван Србије – рекао је Милићевић подсетивши да су у Србији прошлог лета одржана 22 кампа у 20 локалних самоуправа и 5.000 малишана.

 

 

Како је навео, циљ Министарства јесте да кроз квалитетан програм и садржај, какав је био у Зрењанину, они никада не забораве наш језик, да уче о култури и историји Зрењанина и да кроз то уче и о култури и историји Србије и на тај начин буду наши амбасадори и да граде мостове пријатељства са својим вршњацима из Србије.
- Сходно резултатима оствареним прошле године замолио сам градоначелника да Град Зрењанин поново аплицира за пројекат летњих кампова, а верујем да ћемо већ током лета имати велики број малишана из великог броја држава овде у Зрењанину – рекао је још министар Ђорђе Милићевић. 

 

 

Градоначелник Салапура je рекао да је данашњи сусрет свакако била прилика да се сумира све оно што је урађено прошле године у нашем граду у склопу „Спортског кампа Зрењанин“, а на лепу иницијативу министра Милићевића.
 
- Тема прошлогодишњег кампа у Зрењанину била је спорт и ове године ће то бити спорт, обзиром да смо Европски град спорта 2021. године, да је ово олимпијска година, а да Зрењанин има 24 олимпијске медаље. Ми ћемо наравно аплицирати на позив Министарства и верујем да ћемо бити добри организатори и домаћини за децу и младе из региона, а наравно и из дијаспоре. Прошле године имали смо више од сто учесника из земаља из окружења и дијаспоре са различитим програмима са акцентом на спорт као што сам рекао и мислим да су утисци који су деца пренела нама и које смо чули са стране веома позитивни. Радујемо се и будућој сарадњи са Министарством желим и овим путем да се захвалим министру и његовим сарадницима на доброј сарадњи и прилици да се Зрењанин покаже као добар домаћин и у овом циклусу организовања кампова за децу – рекао је градоначелник Симо Салапура.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7418/Poseta_ministra_Milicevica_04-04-2024_0.jpg