Oдржано општинско такмичење основаца “Шта знаш о саобраћају” - знање и вештине за безбедно учешће у саобраћају

Основна школа “Др Александар Сабовљев” у Ечки и ове је године била домаћин Општинског такмичења основаца “Шта знаш о саобраћају”, на ком су ученици основних школа са територије града Зрењанина демонстрирали вештине у практичном делу вожње бицикла на полигону, а у теоретском делу у полагању тестова из области безбедности саобраћаја. Учешће на овом такмичењу с дугом традицијом - ово је било 55. по реду -  узело је осам основних школа: “Др Александар Сабовљев” Ечка, “Младост” Томашевац, “Братство” Арадац, “Ђура Јакшић” Перлез, “Светозар Марковић Тоза” Елемир-Тараш и три школе из самог града, “Жарко Зрењанин”, “Вук Караџић” и “Др Јован Цвијић”.
 
 
 
 
Иако су победници сви који су у такмичењу учествовали, јер су тиме стекли додатно знање и вештине за што безбедније учешће у саобраћају, они који су се највише истакли су и посебно награђени, а најбољи међу њима су и стекли право да представљају Зрењанин на окружном такмичењу. У категорији “Б” највише знања и умећа су показали: Хана Вијатов (ОШ  “Жарко Зрењанин” Зрењанин), Лазар Тодоров (ОШ “Др Александар Сабовљев” Ечка) и Анђела Анђић (ОШ ”Др Александар Сабовљев” Ечка). Уз њих, на окружном такмичењу ће учествовати и Исидор Кралик (ОШ “Вук Караџић” Зрењанин).
 
Победници такмичења у категорији ”Ц” су: Дамир Павић (ОШ ”Др Јован Цвијић” Зрењанин), Срђана Ановић (ОШ “Младост” Томашевац) и Павле Анђић (ОШ “Др Александар Сабовљев” Ечка). На окружном такмичењу придружиће им се и Николина Драгичевић (ОШ ”Др Александар Сабовљев” Ечка).
 
 
 
 
Победници окружног такмичења представљаће Средњебанатски округ на државном такмичењу у Београду.
 
Да такмичење прође у најбољем реду несебично су се потрудиле наставница технике и технологије Драгана Шевић и Ангела Терек, из основне школе у Ечки.
 
Ово такмичење које организују Ауто-мото савез Србије и Друштво наставника техничког образовања Србије подржали су и Град Зрењанин, кроз свој Савет за безбедност саобраћаја на путевима, који је доделио победницима бицикле, затим Аутомото-технички центар доо, Аутошкола АБЦ, као и Министарство унутрашњих послова Републике Србије.
 
 
 
 
Фотографије: Александар Блануша, инфо-портал “Волим Зрењанин” 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7442/Pokazi_sta_znas_Ecka_0.jpg