Рукометни спектакл у недељу у Зрењанину - репрезентативке Србије против Турске у директној борби за одлазак на Европско првенство

Женска рукометна репрезентација Србије одиграће у недељу, 7. априла против селекције Турске одлучујућу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство, које се децембра ове године одржава у Аустрији, Мађарској и Швајцарској. Утакмица је заказана за 18 часова у “Кристалној дворани” у Зрењанину.
 
 
Утакмицу су данас најавили селектор Урош Брегар, рукометашице Јована Јововић и Катарина Бојичић, као и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић. Наше репрезентативке, селектора и генералног секретара Рукометног савеза Србије Александра Брковића нешто раније је, у Градској кући, угостио и градоначелник Симо Салапура. Сходно досадашњој лепој пракси, рукометашице су меч промовисале и посетом једном клубу у ком тренирају девојчице, овога пута су се у Ечкој дружиле са чланицама рукометног клуба “Јединство” и позвале их на утакмицу у недељу.  
 
 
 
Стање на табели наше квалификационе групе уочи последњег, шестог кола је такво да је селекцији Србије неопходно освајање бар једног бода, како би заузела друго место које директно води на Европски шампионат. Туркиње такође имају шансу да победом изборе пласман, те је јасно да љубитеље рукомета и спорта у недељу очекује прави спектакл у “Кристалној дворани”. Прво место у групи већ је обезбедила репрезентација Црне Горе. 
 
 
 
Селектор Брегар је на конференцији за новинаре и овога пута изразио задовољство због боравка у Зрењанину, где имају одличне услове за рад и припреме за утакмицу.
“Вратили смо се с победом из Бугарске, та утакмица није била тешка за нас, али нас у недељу чека озбиљан противник, Турска и морамо се припремити да тај меч добијемо и пласирамо се на Европско првенство. Све играчице су здраве, можемо несметано да радимо и надамо се позитивном резултату”, казао је Брегар.
 
 
 
Пивот наше репрезентације, Катарина Бојичић, захвалила се граду Зрењанину на условима који су девојкама допринели да се осећају као код куће. Задовољна је игром у Бугарској, и очекује меч против Турске. 
“Нема много шта да се каже за ту утакмицу, као што је најбитнија нама, тако је и њима, очекујем велику борбу, жар, жељу, срце. Нисмо дуго тренирале, али смо дале све од себе да се припремимо што боље и очекујемо победу. Позивам навијаче да дођу и помогну нам да одиграмо овај меч што боље”, рекла је она.
 
 
 
Јована Јововић, бек нашег тима, такође се захвалила граду на гостопримству и добрим условима.
“На нама је да на терену покажемо у каквој смо тренутно форми. Што се тиче утакмице с Бугарском, успеле смо и да одморимо поједине играчице, а опет да пружимо максимум и одиграмо озбиљно. Све смо утакмицу завршиле здраве, што је и селектору било најбитније. Против Турске нам неће бити ни мало лако, али опет све зависи од нас, како ћемо ући у утакмицу и какву ћемо имати реализацију. За нас би био велики корак и обавеза да се пласирамо на Европско првенство и такође желим да позовем навијаче да дођу у што већем броју”, поручила је Јововић.      
 
Генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић истакла је да јој је част и задовољство да буде домаћин женској рукометној репрезентацији Србије.
“Ми се трудимо да се, пре свега, у нашем граду осећате лепо, да имате све услове како би могле да испуните ваше и наше жеље и управо из Зрењанина одете на велика тамичења. Позивам све суграђане да вас подрже у недељу, цене улазница за утакмицу су сто динара, и овога пута у оквиру хуманитарне акције “Спортом за боље сутра”, и да будемо играч више на терену”, рекла је генерална секретарка Спортског савеза.   
 
 
 
Требовање улазница се врши слањем захтева на адресу ulaznice@rss.org.rs, а преузимање улазница врши се на дан утакмице на благајни Кристалне дворане, од 11 часова до почетка утакмице. За сва питања у вези са улазницама може се обратити Рукометном савезу Србије, на број 0640788489, Наташа Дабић.
 
Акредитовање медија за последњу утакмицу квалификација за ЕХФ ЕУРО могуће је до 10 часова на дан утакмице, уз слање следећих података на мејл адресу ПР службе РСС: press@rss.org.rs 
- Име и презиме представника медија
- Назив редакције
- Тип акредитације: Фото/Прес
 
За сва додатна питања у вези са утакмицом и медија захтеве може се обратити директно ПР служби путем горе наведеног мејла.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7419/PRIJEM_I_PRESS_RUKOMET_SRB_TUR_2024_0.jpg