У току су радови на санацији канализационе мреже у Улици Марка Орешковића - замена цеви и ревитализација шахтова

ЈКП „Водовод и канализација“ Зрењанин 1. априла започело је радове на санацији дела канализационе мреже отпадних вода у Улици Марка Орешковића, због чега је део поменуте улице затворен за саобраћај, док је пешацима омогућено кретање пешачком стазом. Радове је данас обишао и заменик градоначелника Саша Сантовац, како би се непосредно уверио у њихов обим, техничку проблематику и динамику. На терену су били и представници МЗ “Доситеј Обрадовић”, као и одборници у Скупштини града из те месне заједнице.
 
 
 
 
За саобраћај је тренутно затворен део од раскрснице Улице Марка Орешковића са Панчевачком улицом до уласка на паркинг простор “Гомекс Тотала”, а место извођења радова је ограђено и обележено одговарајућом саобраћајном сигнализацијом. Конкретно, на овој локацији се врше комплексни радови на већим дубинама, на санацији хаварије на фекалној канализационој мрежи који обухватају замену 20 метара цеви и ревитализацију постојећих шахтова.
 
Заменик градоначелника је указао на значај ових радова, јер се њима решава више проблема у овом делу града. У питању је инвестиција вредна 9,7 милиона динара.
“Школа “2. октобар”, насеље “Ружа Шулман”, па и “4. јул”, повезани су на ову црпну станицу, те је било неопходно предузети радове који се изводе на дубини од 7,5 метара, јер је хаварија која је настала у претходном периоду спречавала проток масе према црпној станици и самим тим изазивала проблеме. У овом делу града имамо и низ градилишта стамбених објеката, један од највећих гради се управо у непосредној близини, који ће такође бити прикључени на ову канализацију. Ови радови омогућиће да канализација несметано функционише и да имамо уређенији град”, казао је заменик градоначелника и додао да се радови приводе крају и да се сутра очекује спајање новог дела мреже на постојећу.
 
 
 
 
Након завршетка радова улица ће бити пуштена у саобраћај, а након што се изврши провера рада новопостављених цеви и након слагања тла путна површина ће бити враћена у првобитно стање.
 
Синиша Гајин, ПР менаџер ЈКП “Водовод и канализација”, каже да радови у Улици Марка Орешковића тренутно чине само један део активности у том предузећу. 
“Док се у Елемиру, Лазареву и Клеку гради канализациона мрежа, у граду Зрењанину акценат је на ревитализацији, односно осавремењавању постојећих црпних станица, њихове електро и машинске опреме и санацији хаварија на мрежи. Овде је специфично да се радови изводе на великој дубини, ископавања се врше два метра испод нивоа Бегеја. Санацијом ове хаварије спречиће се повремено изливање отпадних вода у насељу "Ружа Шулман", али и омогућити несметано прикупљање и одвођење отпадних вода са подручја који покрива црпна станица која се налази у непосредној близини места квара”, објаснио је Гајин и додао да је Град Зрењанин обезбедио око 70 милиона динара за набавку новог специјализованог WOMA возила за одгушења на канализационој мрежи.
“Захваљујући томе ми данас имамо три возила за те намене и то је први пут у историји да “Водовод и канализација” располаже са тим бројем возила. То ће нам омогућити још брже и ефикасније одржавање фекалне канализационе мреже у граду, чија је дужина 300 километара, у насељеним местима је до сада изграђено око 100 километара, али и одржавање атмосферске канализације”, рекао је Гајин.  
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7425/OBILAZAK_RADOVA_VODOVOD_MARKA_ORESKOVICA_0.jpg