Зрењанин домаћин 10. “Дигиток” конференције: “Орао је слетео!”, путовање кроз технологију, науку и бизнис

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура отворио је, у конференцијској сали хотела “Војводина”, јубиларну, десету “Дигиток” конференцију, поздрављајући, како је рекао “дигиталну заједницу Србије, вероватно данас у Зрењанину у најјачем саставу”. Захвалио се организаторима на енергији, ентузијазму и способности да презентују оно што је најактуелније у дигиталном свету, окупљајући притом, из године у годину, све више учесника, предавача и посетилаца.
 
 
 
 
“Десети пут јесте оваква тема овде, али трећи пут у овом формату, када је у питању “Дигиток”. Лепо је када имате овако младу публику и лепо је када млади сигурно могу одавде да понесу нека нова знања и да ће предавачи и теме које су пред нама бити инспирација и за неку будућу каријеру”, поручио је градоначелник и додао да град Зрењанин, између осталог и због оваквих манифестација и догађаја, почиње да оскудева у смештајним капацитетима.
“Наш град јесте опредељен за неку врсту конгресног туризма и то желимо да унапређујемо, али су већ неколико година капацитети током “Дигитока” пуни. Желимо да растемо, као што расте и ова конференција, договараћемо се с организаторима у ком смеру то да решавамо”, рекао је још градоначелник. 
 
 
 
 
Истакао је и да се конференција ове године одржава у светлу још једног великог јубилеја у нашем граду, педесете годишњице од оснивања Техничког факултета “Михајло Пупин”.
“Управо сутра је та прослава на факултету и сигурно је да на смеру за информационе технологије има одличног кадра и могућности да се и овакви садржаји унапреде. Позивам организаторе и да размисле о темама за наредну годину, с обзиром да је Зрењанин Национална престоница културе, а пошто је и град спорта, ове године су Олимпијске игре, ми баштинимо 24 олимпијске медаље, то јесте неки пут успеха и нека и то буде инспирација свима вама”, казао је градоначелник на отварању “Дигиток” конференције. 
 
Публици су се представили и организатори Владимир Ковач, Иван Минић и Витомир Огњановић
 
 
 
Кровна тема целог овогодишњег “Digitalk” догађаја, како E-Commerce Days-а, тако и Digitalk конференције свакако је вештачка интелигенција која се наметнула као тема број један у последње две године. Отуда и слоган “Орао је слетео!”, који најављује својеврсно “космичко” путовање кроз технологију, науку и бизнис. 
 
Како искористити ову технологију, које све могућности пружа, како се прилагодити технологији и искористити је на најбољи могући начин, посетиоци ће моћи да чују од врхунских стручњака који су већ стекли довољно искуства да могу своја знања пренети и публици која се ових дана окупила у Зрењанину. 
 
 
 
Први део “Digitalk” догађаја, E-Commerce дани, почео је јуче и завршава се данас, док Digitalk конференција траје три дана и завршава се у недељу. Покровитељ догађаја је Град Зрењанин, а манифестација је уврштена у календар манифестација од посебног значаја за град. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7440/Digitalk_2024_otvaranje_0.jpg