Градоначелник личност године у области политике у акцији листа “Зрењанин”: признање обавезује да будемо још успешнији у областима којим се бавимо

Традиционална акција листа “Зрењанин” за избор личности године завршена је проглашењем најуспешнијих, на свечаности одржаној данас у Народном позоришту “Тоша Јовановић”. На адресу листа “Зрењанин” протеклих је месеци пристигло 5.170 гласачких купона, на којима су читаоци бирали личности године у осам области - политика, привреда, пољопривреда, медији, култура, просвета, медицина и хуманитарни рад. Проглашени су такође и спортисти године, у неколико категорија, а свима се, на почетку скупа, обратио директор НИП Зрењанин и главни и одговорни уредник листа „Зрењанин“ Далибор Бубњевић.
 
 
 
У области политике, убедљиво највише гласова читалаца листа (2025) добио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Захваливши се свима који су му указали поверење и ове године, истакао је да “ово признање не сматра титулом или дипломом, већ својеврсним судом јавности, која свакодневно оцењује не само наш рад, већ све оно што чинимо, и као комшије и као суграђани, да унапредимо било коју област живота и рада у нашем граду”.
- Позивам и све друге најуспешније личности, и спортисте године, да наставе у наредном периоду да унапређују себе, области којим се баве, спортисти да освајају што више медаља, а ми ћемо се, као град, потрудити да унапредимо услове када су у питању све ове области, јер само тако можемо да учинимо да Зрењанин буде још боље место за живот - казао је градоначелник, који се, на крају свечаности, и захвалио у име свих добитника признања “Личност године”. 
 
 
 
Друго место у области политике заузела је Бојана Беговић, одборница ЛСВ у Скупштини града Зрењанина, док је трећи Славко Шућуровић, одборник ПУПС-а. У области привреде, власник предузећа “Дарматик” Милан Матић добио је највећу подршку, други је Слободан Милин (“Екоградња”), а трећи Николин Сурдућан (“Џенерал солушн”).
 
Пољопривредник Радован Бокић (задруга “Агро-Клек”) најуспешнији је у тој области, друго место заузео је Чедомир Спасојевић (ЗЗ “Вељко Лукић - Курјак” Лукићево) и треће фармери из Томашевца Ненад и Бранислав Богданов
 
Међу медијским посленицима, читаоци су за личност године изабрали Тању Крунић, новинарку дописништва РТВ у Зрењанину, за њом је Маја Пандуров, власница “ИП Медиа 023”, док је трећи новинар Тивадар Борбељ.   
 
Прослављени баритон Жељко Лучић, музичар Никола Врањковић и историчарка уметности Ивана Арађан личности су године у области културе, док су међу просветним радницима највише гласова добили Снежана Ћурчић, наставница у ОШ “Јован Цвијић”, Драган Ламбић, научник и професор на Педагошком факултету у Сомбору и Александар Ракита, професор у Зрењанинској гимназији. 
 
У категорији медицине читаоци су изабрали педијатра др Томислава Стевановића, онколошкињу др Ивану Ујфељан Ристић и ортопеда др Милана Кукића. Коначно, у области хуманитарног рада, признања су заслужили вишеструки давалац крви Тибор Липтак, Јелена Ђорђевић Перц (организација НУРДОР) и Удружење “Зелене шапе”. 
 
 
 
Међу спортистима, у конкуренцији сениора победник је каратиста КК “Зрењанин” Ђорђе Тешановић, други је кошаркаш “Пролетера” Марко Рајановић, док је трећепласирани мачевалац “Омладинца” Иван Бундало
 
Тијана Цукић, кошаркашица “Пролетера 023”, прва је међу сениоркама. Друго место освојила је Невена Филиповић, каратисткиња “Младости” из Новог Милошева, трећа је пливачица “Пролетера” Лена Стоиљковски
 
За најуспешнијег младог спортисту читаоци су прогласили тенисера “Галеба” Вању Николића, други је Иван Лагумџија, каратиста “Зрењанина”, а трећи Никола Галин, голман ФК “Нафтагас” Елемир. У женској конкуренцији, лауреати су џудисткиња “Пролетера” Милица Радаковић, каратисткиња “Зрењанина” Мила Салапура и одбојкашица ЖОК “Клек” Нина Вујовић
 
Међу мушким екипама, највише гласова припало је Карате клубу “Пролетер”, други су џудисти “Пролетера”, трећи Шаховски клуб “Нафтагас” Елемир. Сениорке ЖКК “Пролетер 023”, Карате клуба “Зрењанин” и Џудо клуба “Пролетер” најуспешнији су женски тимови.
 
Владимир Илић, тренер каратиста “Зрењанина”, најуспешнији је тренер, на другом месту је Наташа Дабић, тренер рукометашица “Лехела” и на трећем Слађана Крсмановић, која води женски стонотениски клуб “Торнадо” из Михајлова. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7490/LICNOST_GODINE_LIST_ZRENJANIN_2024_0.jpg