Градоначелник расписао Kонкурс за доделу бесповратних средстава за економско оснаживање младих на територији града Зрењанина у 2024. години

Градоначелник Симо Cалапура расписао је Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за економско оснаживање младих на територији града Зрењанина у 2024. години.
Ово је трећа година како се расписује такав конкурс, а рок за пријаву je 22. мај 2024. године.

Подсећања ради, прошле године за ту намену издвојено је 3 милиона динара, а право  је остварило је 17 младих предузетника са територије нашег града, док је у 2022. години, када је по први пут расписан овакав конкурс за који је такође издвојено 3 милиона динара, услове конкурса испунило и средства добило шеснаесторо младих испунило услове

 

Додела уговора 2023. године

 

Програм доделе бесповратних средстава за економско оснаживање младих на територији града Зрењанина у 2024. години као приоритет има подршку омладинском предузетништву јер оно представља велики економски потенцијал, извор нових запошљавања, а ентузијазам и енергија младих покретачка су снага развоја привреде и друштва.
Општи циљ овог програма је системско унапређење предузетништва међу младима, директна подршка реализацији њихових предузетничких идеја у првим фазама пословања, као и развој предузетничких способности и капацитета код младих.
Крајњи циљ Програма је повећање свести о важности омладинског предузетништва, као и остваривање значајније улоге младих предузетника на тржишту рада кроз развој њиховог пословања, запошљавање већег броја људи и остваривање већих и одрживих прихода.
 
 Средства су намењена:
- за субвенционисање трошкова за улагање у набавку машине/опреме/ специјализованог алата,
- за субвенционисање трошкова за набавку репроматеријала,
- за субвенционисање трошкова за набавку рачунара и рачунарске опреме.

Средства се одобравају:
1. за набавку машине/опреме/ специјализованог алата у висини од најмање 50.000,00 динара до највише 200.000,00 динара, односно до 75% од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова набавке, услуга инсталације, обуке за коришћење и сл.
2. за набавку репроматеријала у висини од најмање 30.000 динара до највише 150.000 динара, односно до 75% од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова превоза и сл.
3. за набавку рачунара и рачунарске опреме у висини од најмање 50.000,00 динара до највише 200.000,00 динара, односно до 75% од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова набавке, услуга инсталације, обуке за коришћење и сл.

 

Додела уговора 2022. године


 
Износ одобрених средстава може бити и мањи од износа тражених средстава, а један привредни субјект може на овом позиву учествовати само са једном пријавом и дозвољава се да конкурише за највише две намене, али тако да износ додељених средстава не прелази максимални износ од 200.000,00 динара.

Конкурсна документација и комплетна информација о свим битним елементима и правилима за учешће у овом јавном позиву могу се преузети са интернет странe града Зрењанина: http://www.zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi.

 

ТЕКСТ КОНКУРСА:

 

 

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7458/large_Grb_Indeks_300.jpg