Градоначелник Зрењанина расписао је данас још један конкурс - Конкурс за доделу бесповратних средстава грађанима за набавку бицикала

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура расписао је данас још један конкурс -  Конкурс за доделу бесповратних средстава крајњим корисницима (грађанима) за набавку бицикала као еколошки прихватљивог транспорта на територији града Зрењанина.

Набавка бицикала спроводи се са циљем повећања броја бициклиста на улицама града, а у сврху побољшања квалитета ваздуха и смањења загађења животне средине.

 

 

Грађани који остваре право на суфинансирање могу набавити бицикле искључиво од привредних субјеката изабраних путем Конкурса за избор привредних субјеката спровођењу набавке бицикала као еколошки прихватљивог транспорта на територији града Зрењанина.

За суфинансирање набавке бицикала из овог Конкурса опредељују се средства Одлуком буџету града Зрењанина за 2024. годину у износу до 1,5 милиона динара. Средства за суфинансирање набавке бицикала додељују се на основу Конкурса за грађане у износу од 10.000 динара по једном бициклу.


Право учешћа на Конкурсу имају грађани који поседују важећу личну карту са пребивалиштем на територији града Зрењанина, у тренутку подношења пријаве.

 

 

Листа директних корисника преко којих се реализују мере:

1. "MOTO DANE" Д.О.О. Зрењанин, ул. Цара Душана бр. 12.
2. СТКР "TRIM ВІКЕ" Зрењанин, ул. Жарка Зрењанина бр. 2а.
3. СТР "POLAR BIKE" Зрењанин, ул. Бригадира Ристића бр. 2а.
4. "CAPRIOLO" Д.О.О. Бачка Топола, ул. Едварда Кардеља 66.

 

Рок за пријаву крајњих корисника на Конкурс је 15 дана од дана расписивања Конкурса, односно до утрошка средстава, а најкасније до 1. децембра 2024. године.

Текст конкурса и детаљније информације доступне су на сајту Града у делу огласи и конкурси.

Иначе, први конкурс расписан је 2020. године и тада издвајано по 5.000 динара, а због велике заинтересованости  2022. године издвајано је 10.000 динара субвенције по сваком бициклу, као што је то случај био и прошле године, али је повећан број корисника. Наиме, бицикле је уз субвенције Града прошле године набавило сто грађана.

 


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7461/bicikl_00.jpg