Основа школа „Јован Дучић“ из Клека победник републичког такмичења еко - квиза „Прљаво или чисто-није исто“ одржаном у Вршцу – наш град домаћин квиза следеће године

Град Зрењанина и ЈКП „Чистоћа и зеленило“ организовали су током марта пети по реду еко - квиз под називом „Прљаво или чисто-није исто“ за ученике од петог до осмог разреда, а на републичком такмичењу одржаном пре неколико дана у Вршцу победник је Основа школа „Јован Дучић“ из Клека.

 


 
У финалном такмичењу учествовале су и Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Избишта - Вршац, „Павле Савић“ из Београда и „Момчило Настасијевић“ из Горњег Милановца.
 
Како правила квиза налажу и будући да је овогодишњи победник Основна школа „Јован Дучић“ Клек,  домаћин републичког такмичења идуће године биће Град Зрењанин и ЈКП „Чистоћа и зеленило“  Зрењанин.

 


 
Иначе, ове године на подручју Зрењанина и насељених места у еко – квизу учествовала је 21 школа, а квалификације, полуфинале и финале су се одвијале током марта у Кристалној дворани.
 
Циљ овог едукативног и забавног квиза јесте подизање нивоа свести основаца на територији града Зрењанина и свих насељених места која припадају граду, о важности еколошког бонтона и усвајање лепих и корисних навика. Посебно је важно што такмичари из године у годину показују све боље знање и веће интересовање за екологију.
 


Идејни творац такмичења је Градска чистоћа Београд, а Горан Васић из службе за едукацију и информисање из тог предузећа указао  је да је основни циљ да деца уче своје старије о рециклажи.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7465/eko_kviz_00.jpg