Радови на проширењу делова Жабаљске улице и Богдана Теодосина на Багљашу - опрез за учеснике у саобраћају, стрпљење за станаре

Aктивности на рехабилитацији и обнови путне инфраструктуре на територији Града Зрењанина су у пуном јеку и настављају се несмањеним интензитетом. Постављен је завршни слој асфалта у Оповачкој улици у Зрењанину, у потпуности је асфалтирана Караџићева улица, заједно с раскрсницом ка Булевару Милутина Миланковића, у дужини од 200 метара, нов асфалт добила је и Улица Јанка Веселиновића на Багљашу, путари су и у Лењиновој улици у Меленцима, деоници између улица Чапајеве и Жарка Зрењанина дужине око 700 метара, као и на саобраћајници око бање. 
 
 
 
 
У Зрењанину су почели захтевни радови у делу Жабаљске улице у насељу “Багљаш” на које учесници у саобраћају треба да обрате посебну пажњу.
 
Наиме, та важна саобраћајница, дуга 1,6 километара, у већем делу је двосмерна, осим између улица Здравка Челара и Богдана Теодосина, где је ширина коловоза три метра. Тај део Жабаљске дужине дужине је 365 метара. Радови имају за циљ проширење улице на шест метара, што на терену, практично, представља изградњу новог коловоза, почев од земљаног слоја. Сличне активности ће се реализовати и у сада једносмерној Улици Богдана Теодосина, која се такође шири на шест метара у делу између Жабаљске и др Ђорђа Јоановића и стиче техничке услове да након радова постане двосмерна.   
 
 
 
 
Радове у Жабаљској улици изводи предузеће “Војводинапут-Бачкапут” Нови Сад, а одвијају се у складу са стањем на које наилазе при ископу и испреплетаном мрежом подземних инсталација. Потребна су и дислоцирања неколико стубова електро и мреже кабловског оператера. Стога се моле сви житељи тог дела улице да имају разумевања и стрпљења, јер ће добити нов, широк коловоз, какав је у наставку Жабаљске с обе стране. Деоница је забрањена за саобраћај моторних возила, што је регулисано одговарајућом саобраћајном сигнализацијом.   
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7448/ULICA_ZABALJSKA_PROSIRENJE_0.jpg