Завршни радови на проширењу делова улица Жабаљске и Богдана Теодосина, следи промена режима саобраћаја, проширење улице и у Елемиру

Радови на изградњи и одржавање путне инфраструктуре на територији Зрењанина настављени су и ове недеље, а најинтензивнији су на “Багљашу”, где су асфалтирани делови улица Жабаљске и Богдана Теодосина.
 
Овде су у питању комплексни радови, којима те улице добијају не само нову асфалтну подлогу, већ и проширење са три на шест метара, чиме се стичу технички услови и за промену режима саобраћаја у њима у предстојећем периоду.  
 
 
 
 
Подсећамо, Жабаљска улица је међу најдужим на територији МЗ “Вељко Влаховић” и била је двосмерна у највећем делу дужине од 1,6 километара, осим између улица Здравка Челара и Богдана Теодосина. Тај део улице, дужине 365 метара, сада је проширен, а током радова било је неопходно и дислоцирање неколико стубова мреже кабловског оператера. 
 
Са Жабаљском се укршта и Улица Богдана Теодосина, која је такође проширена и асфалтирана у делу између Жабаљске и Др Ђорђа Јоановића, а постављени су и нови шахтови на мрежи атмосферске канализације. По завршетку свих радова и техничког пријема, следи и промена режима саобраћаја у обе улице - Жабаљска постаје двосмерна целом дужинoм, а Богдана Теодосина у делу од Др Ђорђа Јоановића до Жабаљске.    
 
 
 
 
Путари су и у Елемиру, где се такође изводе радови на проширењу Улице др Младена Стојановића, у делу између Бранка Сурле и Арадачког реда, дужини од 450 метара. Та улица важна је због растерећења саобраћаја у суседним улицама, јер из центра села, поред стадиона ФК “Нафтагас”, најбрже води ка излазу из Елемира према Зрењанину, али и ка једном од два сеоска гробља и атарском путу ка Арадцу који би, у неком будућем периоду, могао постати саобраћајница са чврстом подлогом. Растојање између излаза из Елемира и улаза у Арадац, односно до раскрснице с путем Зрењанин-Нови Сад, овим атарским путем износи свега 4,2 километра.  
 
 
 
Радови на проширењу Улице др Младена Стојановића у Елемиру
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7498/ASFALTIRANJE_BOGDANA_TEODOSINA_I_ZABALJSKA_0.jpg