Градоначелник примио признање Привредне коморе Војводине “Капија успеха” - “Дани пива” најуспешнији у категорији манифестационог туризма

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура данас је у Новом Саду примио признање “Капија успеха”, које Привредна комора Војводине додељује традиционално, 32. пут, најбољим компанијама и појединцима за постигнути квалитет услуга у области туризма. Манифестација “Дани пива” проглашена је за најуспешнију у категорији манифестационог туризма, а признање су градоначелнику уручили председница Покрајинске владе Маја Гојковић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић
 
“Дани пива” представљени су током свечаности и кроз промотивни филм. 
 
 
 
 
Додели признања, у хотелу „Пупин“, присуствовали су и председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, а испред Града Зрењанина и Сања Петровић, директорка Туристичке организације града. 
 
Председница Покрајинске владе Маја Гојковић је поручила да ће Покрајинска влада, како би се задржаo узлазни тренд у том привредном сектору, наставити да заједно са компанијама које овде послују гради још бољу туристичку понуду, улагањем у инфраструктуру и развој постојећих потенцијала.
"Овогодишњи добитници признања ‘Капија успеха’ дали су велики допринос врхунским достигнућима домаћег туризма у 2023. години. Наша покрајина је прошле године по први пут у историји остварила преко два милиона посета туриста из иностранства“, навела је председница Маја Гојковић и додала да је зато можемо прогласити најуспешнијом годином у историји овдашњег туризма.
 
Она је нагласила да је носилац развоја туризма домаћи туриста, који се у последње време, чешће него раније, одлучује да одмор проведе у Србији. Додала је да ћемо, уз Фрушку гору, знатно квалитетнију туристичку понуду имати и у осталим деловима наше покрајине и честитала добитницима овог признања уз жељу да у будућности буду још продуктивнији.
 
 
 
 
Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је да је ово један од догађаја који је сигурно допринео да поспешимо наш туризам и да га подигнемо на један виши ниво. 
“Такође, оно што је значајно, јесте да смо број домаћих и страних туриста готово изједначили. Радило се са земљама у окружењу, са привредним коморама, са туристичким организацијама, презентацијама Војводине, тако да се то и одразило на резултат. Данашњи добитници су заслужили признања, иза њих стоји озбиљан рад, и њих је одабрала е наше веома стручна комисија. Очекујемо да они који га овога пута нису добили, а заслужили су, да им садашњи добитници буду узор, да би наредне године и они конкурисали за награду”, рекао је Вучуревић.
 
 
 
 
 
Добитници овог признања су још и Хотел “Пупин” у Новом Саду, у категорији градског туризма, “Музеј Тера” у Кикинди, у категорији културно-историјског туризма, Винарија “Винчић” у Ердевику, за квалитет услуга у категорији винског туризма и “Вила Вико” у Ченеју, у категорији руралног туризма.
 
Специјално признање које додељује Привредна комора Војводине припало је Данку Денешу за унапређење и афирмацију рецептивног туризма и промоцију АП Војводине као туристичке дестинације.
 
 
 
 
Присутнима се обратила и председница комисије за доделу овог признања Наташа Павловић, док се у име награђених обратио и захвалио Милосав Дуњић, директор компаније NS Hotels, којој припада и хотел “Пупин” у центру Новог Сада, домаћин данашње свечаности доделе признања “Капија успеха” Привредне коморе Војводине.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7509/Plaketa_Kapija_uspeha_0.jpg