Завршетак школске године обележили и малишани из зрењанинских вртића - “Плес предшколаца” одржан 9. пут на Тргу слободе

Пре тачно осам година, 8. јуна 2016. године, Зрењанин је био први град у Србији који је, уз Плес матураната, покренуо и организовао још једну специфичну манифестацију - Плес предшколаца. Малишани који су тада обележили завршетак боравка у вртићима и полазак у први разред сада су већ средњошколци, а на Тргу слободе данас су се окупила деца из свих зрењанинских вртића и заједно са својим васпитачима, родитељима, бакама и декама прославила крај школске године и почетак припрема за нове обавезе које их очекују од 1. септембра. 
 
 
 
 
 
Предшколци су плесали у црвеним и зеленим мајицама, уз тактове песме “Здраво свете, још увек сам дете” Зрењанинаца Марка Пејчића и Игора Дунђерског. На почетку манифестације су сви заједно уживали у песми “Мој град, мој Зрењанин”, коју је извео хор из вртића “Маслачак”, са васпитачицом Јасмином Ружић, иначе ауторком текста и коауторком музике за песму. 
 
 
 
 
 
Организатори “Плеса предшколаца” су Град Зрењанин и Предшколска установа Зрењанин, уз подршку васпитача и координаторке плеса Николете Видаковић. Поруке предшколцима, будућим првацима, али и свим присутним на Тргу слободе, упутио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
“Драга децо, захваљујући вашим родитељима, бакама и декама, понајвише васпитачима и Предшколској установи, ви данас почињете да носите једну нову, важну и значајну титулу - ђак првак. Честитам вам на томе, такође што шаљемо данас једну лепу слику са нашег трга, пре недељу дана су то били матуранти, а данас сте ви, предшколци. На јесен ћете од града Зрењанина сви добити бесплатне уџбенике, прибор и торбе и све оно што вам треба за безбрижан почетак школске године и желим вам да се овог лета лепо проведете, одморите и од јесени у ђачке клупе”, истакао је градоначелник. 
 
 
 
 
 
У име Предшколске установе обратио се вршилац дужности директора Жељко Цвијановић, поручивши деци да су успешно прескочила један степеник у свом образовању.
“Надамо се да ћете и све следеће прескочити успешно, да ћете бити здрави и весели и срећни. Ми и даље остајемо ваша кућа, кад год будете желели да посетите ваше васпитаче, добродошли сте”, казао је Цвијановић.
 
 
 
 
 
 
Након манифестације на Тргу слободе, градоначелник је у свом кабинету уприличио пријем и организовао представљање видео-спота за песму "Мој град, мој Зрењанин". Уз ауторку текста и коауторку музике Јасмину Ружић и в.д. директора Предшколске установе Жељка Цвијановића, промоцији су присуствовали и аутори спота - Душан Удицки (режиjа, камера и монтажа) и Ђула Фелдеши (дрон, color grading). Коаутор музике и аранжер је Марко Пејчић, видео продукцију потписује Културни центар Зрењанина, а у споту су коришћени снимци из дрона и фотографије Предрага Костина, Марјана Махалупа и Александра Блануше. Аутори песме и спота посебну захвалност упућују Граду Зрењанину, Предшколској установи Зрењанин, колективу вртића и деци и родитељима из вртића "Маслачак", као и Браниславу Френцу, на макетама зрењанинских мостова и ветрењаче. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7511/Ples_predskolaca_2024_0.jpg